Essay

Επιστρέφω αντιστασιακός!

By March 28, 2019 No Comments

Του Δημήτρη Ρομποτή*

Βεβαίως, όπως το ακούτε, εκτός από επαναστάτης δικαιούμαι πλέον και τον τίτλο του αντιστασιακού με ό,τι αυτό συνεπάγεται, του δικαιώματος συντάξεως μη εξαιρουμένου (θυμάστε που το πρώιμο ΠΑΣΟΚ μοίραζε συντάξεις εθνικής αντιστάσεως και προέκυψαν όλες οι γριές αγωνίστριες και με χρήμα στο χέρι;)! Εν μέρει αυτός είναι και ο λόγος που έχω κάνα τρίμηνο να σας γράψω (αν και σας έχω γραμμένους, γενικώς) διότι έγινα αντικείμενο επίθεσης σκοτεινών διαδικτυακών δυνάμεων, όπως και οι ΗΠΑ κατά τις προηγούμενες εκλογές! Συγκεκριμένα, λίγο μετά το τελευταίο μου σημείωμα “χακάρανε” το neohellenika.com και το βγάλανε εκτός διαδικτυακής κυκλοφορίας. Επειδή εκείνη την εποχή ήμουν “μπίζυ”, και ημείς οι πλούσιοι κάποιες φορές πρέπει να εργαζόμεθα, για το θεαθήναι αν μη τί άλλο, δεν το πήρα είδηση. Ωσπου άρχισα να λαμβάνω μηνύματα από αναγνώστες με το ερώτημα γιατί έβγαλα την ιστοσελίδα από το Διαδίκτυο. Με τα πολλά, δοκίμασα να μπω στη σελίδα και όντως δεν υπήρχε! Αμέσως έθεσα σε εφαρμογή το Σχέδιο …Ξενοκράχτης για έκτακτες ανάγκες και σε λιγότερο από 24 ώρες η ιστοσελίδα ξαναήταν στη θέση της και με ολόκληρο το αρχείο! Επειδή, γιατί να το κρύψωμε άλλωστε, περίμενα κάποια στιγμή κάτι τέτοιο, η τεχνική ομάδα είχε φροντίσει να έχη εναλλακτικά αρχεία – και αρχίδεια – ώστε μετά την ανάκρουση της επιθέσεως να γίνη άμεση ανακατάληψη του πατρίου εδάφους, όπως είχε διατάξει και ο θρυλικός στρατηγός Κατσιμήτρος μετά την αρχική προέλαση των Ιταλών το 1940. Οι δε τεχνικοί μου εξήγησαν ότι το “χακάρισμα” δεν ήταν κάποιου είδους φάρσα διότι οι δράστες δεν άφησαν ανάλογα αποτυπώματα. Σκοπός ήταν να κατεβή η ιστοσελίδα από το διαδίκτυο επειδή, προφανώς, ενοχλούσε. Η νίκη τους όμως είχε πολύ μικρή διάρκεια και τώρα έρχεται το …μανίκι, και όπως πάντα χωρίς σάλιο!

Θα ήθελα επίσης να σας ενημερώσω ότι στο εξής θα λαμβάνετε την εισαγωγή του σημειώματος από τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις info@neohellenika.com και dondemetrio@neohellenika.com Κοιτάξτε στην κατηγορία “spam” σε περίπτωση που δεν το δείτε στο ηλεκτρονικό γραμματοκιβώτιό σας.

Ως προς τα της επικαιρότητος, προέκυψε επιτέλους το (σ)Πόρισμα Μιούλερ το οποίο έβγαλε τον Τραμπ ούτε ένοχο ούτε αθώο! Αυτό όμως δεν είναι πόρισμα ανακριτικής επιτροπής, αλλά χρησμός του Μαντείου των Δελφών, “ήξεις, αφίξεις” και σία. Εν πολλοίς θυμίζει και αποφάσεις ιεαρατικού δικαστηρίου της Ορθοδόξου ημών Εκκλησίας, όπως τότε που καθήρεσε ο οικουμενικός τους Παϊσιο και Βικέντιο χωρίς να δοθούν στη δημοσιότητα οι λόγοι! Ενοχοι μεν, χωρίς επίσημη ενοχή δε. Μήπως θα ήταν καλύτερα η έρευνα Μιούλερ να είχε ανατεθεί σε Εξαρχία του Οικουμενικού Πατριαρχείου; Τουλάχιστον αυτοί φέρνουν αποτελέσματα και δεν δίνουν λογαριασμό σε κανέναν.

Θυμάστε την ταινία με τον Κωνσταντάρα, αυτή που έλεγε ότι θέλει να φάη μικρές πράσινες μολόχες, και τον καθηγητή Μιούλερ; Εμείς έχουμε τον επίτροπο Μιούλερ και το αποτέλεσμα είναι ανάλογο …

Κλείνοντας, θα ήθελα να απευθυνθώ στα πατριωτικά και φιλάνθρωπα αισθήματά σας και να σας παρακαλέσω να επικοινωνήσετε μαζί μου μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ώστε να σας στείλω τον τραπεζικό μου λογαριασμό στην Ελβετία για να μπορέσετε και εσείς να καταθέσετε τον οβολόν σας υπέρ της ιστοσελίδος! Τώρα που έχω και αντιστασιακά εχέγγυα, νομίζω ότι δικαιούμαι της οικονομικής σας βοήθειας, πέραν της ηθικής η οποία δεν τρώγεται ούτε πληρώνει λογαριασμούς. Ο καθένας ό,τι μπορεί, από το υστέρημα ή το πλεόνασμά του, ας δώση κι’ας βοηθήση να κρατηθή αυτό το β(λ)ήμα ανοιχτό, ανεξάρτητο και αδέσμευτο! Ετσι θα μπορέσω και εγώ να αφιερωθώ περισσότερο στο έργο μου, αφού δεν θα χρειάζεται να αγωνιώ για τα βασικά: η Μπέντλεϋ μου έχει παλιώσει και είναι ώρα να την αλλάξω. Εχω βάλει και στο μάτι ένα “Gulf Stream” για τις εναέριες μετακινήσεις μου (σαν αυτό που έχει ο Τσίπρας), ώστε να μπορώ να βρίσκομαι πιο κοντά στις εξελίξεις. Το σκάφος που έχω με σημαία Μάλτας είναι πλέον μικρό για την πολυπληθή συνοδεία μου. Μιλάμε για βασικές, ανθρώπινες ανάγκες η κάλυψις των οποίων θα μου επιτρέψη να διάγω έναν αξιοπρεπή βίο!

Διότι η ενημέρωσις όπως και η δημοκρατία είναι ως ένα σημείο συμμετοχική και αμφιδρόμου δράσεως! Εγώ ενημερώνω, εσείς πληρώνετε και μάλιστα εθελουσίως, εν αντιθέσει με την ΕΡΤ που σας τα παίρνει με το έτσι θέλω στον λογαριασμό της ΔΕΗ …

*Ο Δημήτρης Ρομποτής ήταν δημοσιογράφος, έγινε εκδότης και τώρα δηλώνει πολιτικός μηχανικός/οδοντίατρος με ειδικότητα στις …γέφυρες και έδρα τη Νέα Υόρκη.

ΥΓ: 1) Ούτε μέσα, ούτε έξω οι Άγγλοι! Σαν τον Κουφοντίνα… Κορόιδα είναι;
2) Τα πρόβατα επικαλούνται …χόρτον εργασίας!
3) Διαβάζω το βιβλίο “The War Outside” της Μόνικας Χέσε (Hesse) και εν αντιθέσει με το επίθετό της, δεν είναι καθόλου εύπεπτο…
4) Σε πιθανή ελληνοτουρκική σύρραξη οι Τούρκοι θα νικήσουν. Έχουν πολύ περισσότερα …βλήματα!

Contact

NEOhellenika

Demetrios Rhompotis, Publishing Committee Chairman of NEO Magazine