Essay

Ρατσιστικοί οι σύλλογοι στη Διασπορά!

By October 17, 2013 February 16th, 2018 One Comment

Του Δημήτρη Ρομποτή*

Αυτή η «Ελλάς» δεν παύει να συναρπάζη, μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει και ξανά προς τη …λόξα τραβά (Καλατράβα που λέμε)! Σαν να μην έφτανε το φιάσκο του «κάρμπ ντάουν» (κι’αυτό ως κακή απομίμηση ξένων ταινιών έγινε και «καλύφτηκε» ανάλογα από τα χαζοκάναλα της εντόπιας ολιγαρχίας) εναντίον της Χρυσής Αυγής, με την προχειρότητα και έλλειψη στοιχειώδους σεβασμού στα εναπομείναντα θέσμια που το χαρακτήρισε, χρειαζόταν και επιβεβαίωση της αφετηριακής βλακείας η οποία έρχεται με το λεγόμενο Αντιρατσιστικό Νομοσχέδιο! Στη χώρα όπου λείπει εντελώς η κοινή λογική και που η πολιτική έχει πλήρως ταυτιστεί με τα επικοινωνιακά τεχνάσματα σε όλο το εύρος του κομματικού …τόξου, δεν είναι η πρώτη φορά και σίγουρα όχι η τελευταία κατά την οποίαν η παράνοια υπό μορφήν όψιμου εξυπναδακισμού εκφράζεται νομοθετικώς! Δεν είναι επίσης ούτε η πρώτη και σίγουρα ούτε η τελευταία φορά κατά την οποίαν η Χρυσή Αυγή υπαγορεύει κρατική πολιτική έστω «μπάι ντιφώλτ». Στη “φούρια” τους να φτιάξουν ένα “μοδάτο” νομοσχέδιο το οποίο να αντιπαρέρχεται επικοινωνιακά (γιατί αυτό μετράει, ποιός τη χέζει την ουσία, άλλωστε ο υπάρχων νόμος είναι από τους αυστηρότερους στον κόσμο!) τη διανομή τροφίμων και αίματος μόνο για Ελληνες του νεοναζιστικού κόμματος, οι «νομοθέται» δημιούργησαν ένα ακόμη τερατούργημα που κι’αν δεν φτάση να ταλαιπωρήση τους ήδη εξουθενωμένους Ελληνες εντός (επειδή όπως και άλλοι τέτοιοι νόμοι δεν πρόκειται να εφαρμοστή) και τους ήδη απηυδυσμένους εκτός, θα γίνη αφορμή για νέα επεισόδια στην εθνική φαρσοκωμωδία.

Σύμφωνα λοιπόν με κάποιες προβλέψεις του νέου Αντιρατσιστικού Νομοσχεδίου που όπως είπαμε φτιάχτηκε όχι με γνώμονα τα νέα δεδομένα στην ελλαδική κοινωνία και έχοντας κατά νου την ενίσχυση της ευρυθμίας και της αποδοχής διαφόρων εθνικοφυλετικών ομάδων, αλλά ως αντίδραση στις δραστηριότητες της Χρυσής Αυγής, θα απαγορεύεται η διανομή τροφίμων μόνο για Ελληνες (δεν ξέρω ακόμη αν η ποινικοποίηση θα αφορά και στην αιμοδοσία). Επιπλέον, απειλούνται με φυλάκιση έως τριών ετών και χρηματική ποινή 20.000 Ευρώ όσοι υποκινούν δημοσίως ρατσιστικό μίσος και βία (αυτοί που πάνε στα γήπεδα πρέπει να τεθούν υπό κράτηση διότι τα περισσότερα συνθήματα υποκινούν βία ενώ σε πολλά υπάρχει και έντονη ρατσιστική χροιά! Εδώ που τα λέμε, δεν θα έβλαπτε να τους μπαγλάρωναν όλους να ξεμαγαρίση ο τόπος, αρχίζονται από τους προέδρους των ομάδων, αλλά ας μην αφήσω τον …φασιστικό μου οίστρο να με παρασύρη). Περίπου οι ίδιες συνέπειες προβλέπονται και για όσους εγκωμιάζουν δημοσίως ή αρνούνται εγκλήματα πολέμου όπως το Ολοκαύτωμα και τις αναγνωρισμένες – υποθέτω – γενοκτονίες (όλοι οι ΚΚΕδες πρέπει να πάνε μέσα γιατί αρνούνται τις θηριωδίες του Σταλινισμού. Ο δε Κουτσούμπας με τη λάγνα ματιά θρησκόληπτου ιδεολόγου δίνει την εντύπωση ότι πολύ ευχαρίστως θα μας έσφαζε όλους με κονσερβοκούτι – για το καλό μας!).

Ολα αυτά θα έπρεπε να ήταν για γέλια αν δεν ήταν τόσο σοβαρά! Στο όνομα της δημοκρατίας περιορίζεται άρδην η ελεύθερη έκφραση και το δικαίωμα κάθε πολίτη να δωρίση ό,τι θέλει και με οποιαδήποτε κριτήρια θέλει όπου του αρέσει. Εφόσον η Ελλάς ανήκει στη Δύση δεν μπορείς να πής σε κάποιον ή κάποια οργάνωση, εφόσον δεν λαμβάνει κρατική οικονομική στήριξη και δεν τυγχάνει φοροαπαλλαγής, σε ποιούς θα προσφέρη βοήθεια ή ελεημοσύνη! Το κράτος δεν μπορεί ούτε πρέπει να νομοθετή «ήθος» και να ποινικοποιεί τη δυνατότητα έκφρασης έστω κι’αν το περιεχόμενό της ενοχλεί. Το κράτος παρεμβαίνει όταν τα λόγια γίνονται πράξη, εφόσον δηλαδή εκδηλώνεται βία ή περιορισμός της δυνατότητας έκφρασης του άλλου. Σε ολοκληρωτικά καθεστώτα ποινικοποιούνται οι ιδέες, όχι σε ελεύθερες και ανοιχτές κοινωνίες το επίπεδο των οποίων η επαρχιωτοπούλα Ελλάς αγωνίζεται υστερικά να φτάση καταλήγοντας σε άκρατο Εφηθωδισμό. Ετσι λοιπόν και με το Αντιρατσιστικό Νομοσχέδιο, στη «σπουδή» της να εναρμονιστή νομοθετικώς με χώρες που έχουν μεγαλύτερη εμπειρία σ’αυτά τα θέματα, η Ελλάδα κάνει ό,τι ξέρει καλύτερα, να πηγαίνη δηλαδή στο άλλο άκρο και να δημιουργή τραγελαφικά σχήματα τα οποία στο τέλος την εκθέτουν περισσότερο και προκαλούν περισσότερα προβλήματα από αυτά που επρόκειτο να επιλύσουν!

Οσον αφορά στην …ωμογένεια, τα πράγματα αναμένεται να λάβουν δραματικές διαστάσεις εφόσον περάση το εν λόγω νομοσθέδιο. Για παράδειγμα, ο Σύλλογος Λευκαδίων Νέας Υόρκης (του οποίου εχρημάτισα δις πρόεδρος – έχουμε και κάποιες περγαμηνές, όσο νά’ναι – με ανυπολόγιστες ακόμη συνέπειες στην ψυχική και σωματική μου υγεία), όπως και πολλοί άλλοι παρόμοιου χαρακτήρα οργανισμοί, σχεδιάζει να οργανώση εκδηλώσεις συλλογής χρημάτων με σκοπό την αγορά και διανομή τροφίμων σε όσους Λευκαδίτες έχουν ανάγκη. Είναι σαφές ότι τα τρόφιμα πρέπη να πάνε σε Λευκαδίτες, όχι σε Αιτωλοακαρνάνες η Πρεβαζάνους που ενδεχομένως να βρεθούν στην πόλη της Λευκάδος κατά τη διανομή των τροφίμων! Ο λόγος είναι απλός: υπάρχουν σύλλογοι στις ΗΠΑ που εκπροσωπούν τους ομογενείς αυτών των περιοχών, άρα ας πάνε να αγοράσουν τρόφιμα κι’ας τα δώσουν στους δικούς τους! Η εθνικοτοπική αυτή λογική χαρακτηρίζει ανέκαθεν τις δραστηριότητες τέτοιων οργανισμών και τις δωρεές τους. Οι Αρκάδες δεν στέλνουν λεφτά για Κρήτες και οι Κρήτες δεν θα δώσουν την ωραιότατη γραβιέρα τους (με ή χωρίς παξιμάδι) στους Θράκες και πάει λέγοντας. Οι Θιακοί, πάλι, δεν θα μπορούσαν καν να ακούσουν ότι μέρος της όποιας βοήθειάς τους προς το νησί θα υπήρχε πιθανότητα, καθ’οιονδήποτε τρόπο, να πάη στους αιώνιους εχθρούς, τους …Κεφαλλονίτες, μόνο και μόνο επειδή ανήκουν στον ίδιο νομό! Κανείς δεν ενοχλείται μ’αυτή την ιεράρχηση προτεραιοτήτων, έτσι είναι τα πράγματα.

Με τον καινούργιο νόμο όμως αυτές οι δραστηριότητες κρίνονται ρατσιστικές και οι αξιωματούχοι των συλλόγων κινδυνεύουν να διωχθούν ποινικώς ως ρατσιστές! Οπως δεν μπορείς να μοιράζης τρόφιμα μόνο για Ελληνες, άσχετα αν τα αγόρασες με τα λεφτά σου και είναι ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΟΥ να τα κάνη ό,τι θέλεις, εξυπακούεται ότι δεν μπορείς να δίνης τρόφιμα μόνο σε Λευκαδίτες, Κρήτες, Θράκες, Θιακούς άντε και στους Κεφαλλονίτες! Είσαι ρατσιστής και φαίνεσαι, φασίστας, τομάρι, ελεεινός και τρισάθλιος επειδή κάποια «φωτεινά» μυαλά που συνέθεσαν το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο έτσι αποφάσισαν!

Εξίσου ρατσιστές είναι τα μέλη της εβραϊκής, της αρμενικής, της ινδικής, της κινεζικής, της κουβανικής και των άλλων διασπορών που επί τόσες δεκαετίες μαζεύουν χρήματα και στέλνουν ενίσχυση μόνο στις χώρες καταγωγής τους!  Βέβαια, το εύρος της ελλαδικής νομοθεσίας δεν φτάνει έως εδώ, αλλά επειδή κάποιες από αυτές έχουν παραρτήματα και στην Ελλάδα θα πρέπη πάραυτα να καταδικαστούν ως ρατσιστικές, να πέσουν τα προσωπεία να φανή το μίσος τους εναντίον της ανθρωπότητος και να κλείσουν!

Τώρα στις προβλέψεις εναντίον όσων υποκινούν δημοσίως ρατσιστικό μίσος και βία, εγκωμιάζουν ή αρνούνται εγκλήματα πολέμου και ποιός ξέρει τί άλλο, εκεί θα γίνη της πουτάνας! Κατά αρχάς πότε υποκινεί κάποιος ρατσιστικό μίσος και βία και ποιός κρίνει τί είναι ρατσιστικό. (Αν θυμάστε την περίπτωση της αθλήτριας που έμεινε εκτός Ολυμπιάδος για το ανέκδοτο με τους Αφρικανούς, ρατσιστές ήταν αυτοί που την απέκλεισαν γιατί ερμήνευσαν το «Αφρικανός» ως «μαύρος».) Το «μαύρη μαυρίλα πλάκωσε, μαύρη σαν καλλιακούδα» ενδέχεται να ερμηνευτή ότι υποκινεί ρατσιστικό μίσος; «Ο μαύρος, ο αράπης, ο μπλακ ο ταμ ταμ» που τραγούδαγε ο μεγάλος Ζαμπέτας θα απαγορευτή; «Τον αράπη κι’αν τον τρίβης το σαπούνι σου χαλάς» πάλι,  υπάγεται σε δύο κατηγορίες, ανάλογα με τη νοσηρή φαντασία του «ιεροεξεταστή», αυτή της υποκινήσεως ρατσιστικού μίσους αλλά και ως πιθανή άρνησις του Ολοκαυτώματος λόγω της αναφοράς στο σαπούνι. Επίσης, η έκφρασις ο «μαύρος», η «μαύρη» το «μαύρο» όταν αναφερόμαστε με διάθεση συμπάθειας ή οίκτου προς κάποιους συνανθρώπους θα είναι αρκετή για να μας οδηγήση στη φυλακή επί τριετία! Οσο δε, για τα κωλόπαιδα που τραγουδάνε Μεγάλη Παρασκευή τα Πάθη του Χριστού, ε, για αυτά δεν υπάρχει σωτηρία, θα πρέπη να οδηγούνται στο μπουντρούμι (παρεπιπτόντως, επειδή η κοινωνία όταν αναπτύσσεται και ωριμάζει επί τον ορθολογικότερον έχει τον δικό της πολύ αποτελεσματικότερο τρόπο να αντιμετωπίζη ακρότητες, την τελευταία 20ετία τα εν λόγω «κάλαντα» έχουν εξαφανιστεί. Ομοίως και το κάψιμο του Ιούδα. Εάν όμως ποινικοποιηθούν ή στηλιτευτούν δημοσίως προς άγραν «προοδευτικότητας» ενδέχεται να επανέλθουν δριμύτερα ως «αντιστασιακές» εκφράσεις)!

Τα προαναφερθέντα παραδείγματα είναι βέβαια υπερβολικά, αλλά για αυτό τον λόγο αναδεικνύουν καλύτερα τη γελοιότητα και τους κινδύνους που συνεπάγεται το νέο νομοσχέδιο. Ωστόσο, στην Ελλάδα το ίδιο το σύστημα προφυλάσσει τους κατοίκους από τις ακρότητές του επειδή οι νόμοι ΠΟΤΕ δεν εφαρμόζονται (εκτός κι’αν πρόκειται για εισπρακτικά μέτρα εναντίον των μικρομεσαίων). Υπ’αυτή την έννοια τσάμπα ανησυχούμε, αλλά όπως ο ρατσισμός και το μίσος πρέπει να στηλιτεύωνται (έστω κι’αν δεν πρέπει να απαγορεύωνται), έτσι και η χαζομάρα καλό είναι να αναδεικνύεται ως καθρέφτης των φορέων της αν μη τί άλλο ….

Ο Δημήτρης Ρομποτής είναι δημοσιογράφος με έδρα τη Νέα Υόρκη.

ΥΓ: “Ανησύχησε” τα μάλα η «κοιτίδα του Δυτικού πολιτισμού» για το …κλείσιμο της κυβερνήσεως εις τας Ηνωμένας Πολιτείας! Είναι παλιά και πρόσφορη η συνήθεια να ασχολήσαι με τα προβλήματα των άλλων για να ξεχνάς τα δικά σου. Ωστόσο, στις ΗΠΑ έχει ξανακλείσει το κράτος αρκετές φορές, μάλιστα το 1995 επί Γκίνγκριτς Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων και Κλίντον Προέδρου, κατέβηκαν τα ρολά για 21 μέρες και δεν επήλθε καταστροφή. Εδώ υπάρχει ακόμη μια οργανωμένη γραφειοκρατία, ένα ολοκληρωμένο σύστημα και η χώρα, παρά τα προβλήματα, μπορεί να κρατηθή χωρίς κυβέρνηση. Στην Ελλάδα δυστυχώς, το κράτος δεν λειτουργεί με …καμμία κυβέρνηση!

One Comment

  • Prof. Asher J. Matathias says:

    With particular anticipation I scrolled down to read this piece, under the impression that Dimitris would finally expose the racial, and anti-Semitic inclinations of many associations affiliated with the Federation of Hellenic Societies. His perspective, perhaps, was more trenchant and insidious for it lay bare the inherent parochialism of said organizations, and, in the case of Cretans, the audacious assertion that they are better, more … Greeks! Once more, this type of journalism, critical, inquiring, pointing to the underbelly of Greek society that is denied, leading its adherents to become defensive before they become unctiously offensive always center on such racially-tinged ideas as their purity of Greek blood; a chauvinism and jingoism which reflects the country’s dimished status (not aware that their antics depresses Greece more), unable, ultimately, to deal realistically with the many, many pathologies that need to be addressed, and about which I write/speak at length. Where are the other voices to clearly plead, ELEOS, IMARTON to the likes of hellasfm.us, clerics who spew raw racism to to their flocks, and other institutional representatives unable or unwilling to lead?

Contact

NEOhellenika

Demetrios Rhompotis, Publishing Committee Chairman of NEO Magazine