Essay

Στη ΔΕΗ ο Κιμούλης, αντί για το Νιάρχος …

By March 17, 2017 February 16th, 2018 One Comment

Του Δημήτρη Ρομποτή*

Ηταν μεγάλο λάθος του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να διορίση τον κ. Κιμούλη επικεφαλής στον άρτι παραδοθέντα πολυχώρο που δώρισε στο ελλαδικό κράτος το Ιδρυμα Νιάρχου (πρέπει να κάνη και καμμιά μαλακία το Ιδρυμα για να πιστοποιή την ελληνικότητά του. Μαλακία ισούται με Πιστοποιητικόν Ελληνοπρέπειας!), όπως σας είχα ανακοινώσει από τούτες τις γραμμές πριν επισημοποιηθή. (Στην αυλή του Αλέξη έχω πηγή που δεν έχει ούτε ο ίδιος ο Αλέξης! Μου τα σφυράει και εν συνεχεία τα μεταφέρω αυτολεξί στον Σόρρος και τους άλλους σκοτεινούς παράγοντες που απεργάζονται την καταστροφή του ελλαδισμού – λες και έχει ανάγκη ο ελλαδισμός τέτοιας βοήθειας για να καταστραφή! Αμ δε …) Ηταν λάθος εξώφθαλμο το οποίο θα πληρώση τόσον ο πρωθυπουργός όσο και σύμπαν το έθνος αφού για μία ακόμη φορά ο κατάλληλος άνθρωπος δεν πήγε στην κατάλληλη θέση! Δεν φτάνει που ο Κιμούλης είναι πολύς, μα πάρα πολύς, για το Νιάρχος, το ταλέντο του χαραμίζεται αντί να επενδυθή εκεί όπου θα είχε έτι μεγαλυτέρα απόδωσι. Διότι, ηθοποιός, κύριε, σημαίνει φως, όπως είχε διαβεβαιώσει ο Δημήτρης Χορν, άρα ο Κιμούλης θα ήταν τέλειος για τη …ΔΕΗ! Τόσο πολύ δύσκολο είναι να το σκεφτήτε επιτέλους και να κάνετε δυο-τρεις απλούς συνειρμούς; Ολα εγώ θα σας τα λέω;

Επί προεδρίας Κιμούλη η ΔΕΗ θα μεσουρανούσε, θα φώτιζε με τη λάμψη και το ρεύμα της όχι μόνο την Ελλάδα αλλά ολόκληρη την Ευρώπη η οποία θα ξαναανακάλυπτε το ηλεκτρικό όπως ξανανακάλυψε και τη δημοκρατία μέσω Ελλάδος, για να θυμίσω τον μεγάλο στοχασμό, με ανοιχτό το στόμα, του Αλέξη Τσίπρα ενώπιον του Μπιλ Κλίντον σε εκείνο το φόρουμ όπου τον βισμάτωσε η Αγγελοπούλου για να καταραστή την ώρα και τη στιγμή που πήγε και έκανε τέτοια μαλακία! Μέχρι και ο πολύς Κλίντον τα είχε παίξει, σου λέει για να εμβαθύνω σε τέτοια σκέψη πρέπει να είμαι δύτης και εγώ μόνο στα ρηχά πλατσουρίζω γιατί έχω και καρδιά και δεν κάνω πλέον για μακροβούτια. Επιασε την αδυναμία του ο Αλέξης και τον πήγε για διανοητικό scuba diving” με αποτέλεσμα να τον ξεθεώση! Είναι μεγάλη δουλειά να ανακαλύπτης τις αδυναμίες του αντιπάλου και να τις χρησιμοποιής υπέρ σου. Για αυτό έκανε τη Ζωή Πρόεδρο της Βουλής και τον Καμμένο στρατηλάτη …Είναι έξυπνος ο Αλέξης, μην τον βλέπετε που παριστάνει τον χαζό, αυτό είναι facade κάτω από το οποίο καραδοκεί ο επαναστάτης, όπως πρώτος από όλους διείδε και τραγούδησε ο Πασχάλης: “Πίσω από τις λέξεις, κρύβεται ο Αλέξης …” Κρίμα που δεν άκουγε “Ολύμπιανς” ο Κλίντον αλλιώς θα πρόσεχε. Θα μου πήτε, και εμείς που ακούγαμε μήπως προσέξαμε;

Τουλάχιστον το Νιάρχος δεν θα έχη ανάγκη ηλεκτρικού ρεύματος, αφού θα φωτίζεται από τον Κιμούλη μιας και ως ηθοποιός είναι φως! Δεν ξέρω αν η τάση θα αρκή για να ποτίζονται αυτομάτως και τα λουλούδια του περιβάλλοντος χώρου, αμφιβάλλω όμως αν κρίνω από τον αριθμό των θέσεων για κηπουρούς που προκηρύχτηκαν. Δεν άκουσα πάντως τίποτα για ηλεκρολόγους και λογικό εφόσον φορέας ενεργείας θα είναι ο ίδιος ο διευθυντής. Τέσλα ο Κιμούλης, …τέζα το Νιάρχος!

Η Ελλάς δεν παύει να συναρπάζη, από την ανάποδη! Τσάμπα της δίνουν κάτι και τί κάτι, κοτζάμ πολυχώρο-κτιριακό συγκρότημα, και βρίσκει τον τρόπο να το εξουδετερώση πριν καν εγκαινιαστή! Αντί διεθνούς διαγωνισμού, λέω τώρα, για την πλήρωση της θέσεως του διευθυντή και των υπολοίπων μεγαλοστελεχών, αρκεί μια “εγκζέκιουτιβ” απόφαση για να το καταστρέψη εν τη γενέσει, καθιστώντας το ένα ακόμη προβληματικό Μέγαρο ή Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο! Και καλά η προσωπικότητα, είναι μέγεθος συζητήσιμο εν Ελλάδι, όπως και το μέγεθος του πέους, αλλά τί διοικητικές ικανότητες και εμπειρία στη διαχείριση τέτοιου εύρους πολιτιστικού χώρου έχει ο κ. Κιμούλης; Πέρασε από κανένα Μητροπολιτικό Μουσείο, από καμμιά όπερα, από κανένα μεγαλοθέατρο, έστω κι’από κάποιο μητροπολιτικό …πάρκο ώστε να έχη στοιχειώδεις γνώσεις για το αντικείμενο; Εχει πρότερη διευθυντική εμπειρία ενός οποιουδήποτε σοβαρού οργανισμού, ακόμη και νοσοκομείου; Μέχρι και στο Πολεμικό Ναυτικό όπου υπηρέτησε το έπαιζε παρουσιαστής της τηλεοπτικής εκπομπής του σώματος στην πάλαι ποτέ ΥΕΝΕΔ (τουλάχιστον τότε ακούγαμε και κανένα εμβατήριο της προκοπής), δεν είχε κάποια διοικητική θέση.

Θα μου πήτε τώρα, ηθοποιός είναι ο άνθρωπος και η θέση του διευθυντή στο Νιάρχος είναι ένας ακόμη ρόλος. Δεν έχει παρά να τον υποδυθή όπως έχει κάνει με τόσους άλλους ρόλους, επαγγελματίας είναι. Σωστά, και στο θέατρο του παραλόγου που έχει γίνει η Ελλάς ίσως τελικά να μην είναι και τόσο άσχημη επιλογή τώρα που το σκέφτομαι. Ολοι θέατρο παίζουνε, σε όλες τις θέσεις και σε όλους τους τομείς, γιατί όχι και ο Κιμούλης στο Νιάρχος εφόσον έχει και τις περγαμηνές του παλκοσένικου; Ομοίως και στις κυβερνητικές θέσεις να φύγουν οι ερασιτέχνες ηθοποιοί και να αναλάβουν οι επαγγελματίες μήπως και δούμε προκοπή! Χαϊκάλης για πρωθυπουργός κι’ο Γιάννης ο Σιμωνίδης για το Εθνικής Αμύνης!!!

Ο Δημήτρης Ρομποτής ήταν δημοσιογράφος και τώρα δηλώνει λαϊκός τραγουδιστής με έδρα τη Νέα Υόρκη.

One Comment

  • Absent knowledge of the machinations of the Greek government in the suspect appointment of an actor to supervise the national electric grid, I am satisfied to comment on the perennial obsession of my non-Jewish compatriots that George Soros is intent — as the other Jew, Dr. Henry the K — on destroying Greek language-religion-civilization. My friend mentions it, quote correctly, in its ironic sense, as if Greeks themselves are failing in this task! As one of the more intellectual Greek lights, surely living in America helps mightily but not automatically, has made Demetri more savvy, reflective, and professionally persuasive — a decided minority among his colleagues, easily inclined to use sycophancy, and lazy feeding on propaganda, state or corporate. Sad, very sad!

Contact

NEOhellenika

Demetrios Rhompotis, Publishing Committee Chairman of NEO Magazine