Essay

Cool Armanis, Αντώνης ξανά στο κουρμπέτι!

By June 26, 2020 No Comments

του Δρος. Δημήτρη Ρομποτή*

Στο κωλοχανείο της ελληνόφωνης …ωμογένειας δεν μπορείς ποτέ να πλήξης! Εκεί όπου όλα είναι ήρεμα, βαλτωμένα και ακίνητα, αίφνης πέφτουν βροχή τα αστροπελέκια, ως κεραυνοί εν …Ερυθραία! Μεσούσης της κρίσεως του κορωνοϊού, με τις εκκλησίες κλειστές για μήνες, τα ταμεία άδεια και τα έξοδα να τρέχουν, τα φεστιβάλ των ενοριών από τα οποία συγκεντρώνουν ένα μεγάλο μέρος των ετησίων εσόδων να αναβάλλονται το ένα μετά το άλλο, πετάχτηκε σαν τη …Ρωμιοσύνη ή σαν πούτσα από βρακί που λέει ο σοφός και συνάμα μαλάκας λαός μας, ο Δρ. Αναστάσιος Κουλαρμάνης (καλλιτεχνικά τον αποκαλώ Cool Armanis) να μηνύση το Σχολείο της Κοινότητας Αγίου Δημητρίου Αστόριας, του οποίου ήταν διευθυντής για καμμιά 20αριά χρόνια. Το ωραίο στην υπόθεση είναι ότι ο εν λόγω κύριος (με μικρό κου) είναι και διευθυντής Παιδείας της Αρχιεπισκοπής! Πρόκειται μάλιστα για μία από τις πρώτες επιλογές του νέου Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου, ο οποίος τόσο πολύ πίστεψε στο ταλέντο του που τον είχε βάλει ταυτόχρονα διευθυντή στο Σχολείο της Κοινότητας της Κορώνας (έκλεισε) όπως επίσης και στο Διοικητικό Συμβούλιο του Σχολείου του Καθεδρικού που επίσης έκλεισε (αντί να είναι τό διαμάντι των εδώ ελληνικών σχολείων κατήντησε πάγκοινος άνθραξ). Τόσες θέσεις είχε πάρε ο Cool Armanis μεμιάς που είναι θαύμα ότι πρόλαβε και διορίστηκε πρωτοσύγκελος ο Φάδερ Αλεξ, γιατί με τέτοια φόρα δεν αποκλείεται να του είχε πάρει κι’αυτουνού τη θέση! Βρέθηκε λοιπόν ξαφνικά να φοράη τρία καπέλα και επειδή δεν ξέρει από καπέλα, τα έβαλε και τα τρία μαζί, το ένα πάνω από το άλλο με αποτέλεσμα να σφηνώσουν κιόλας!

Στο θέμα μας όμως. Η μήνυση αφορά, μεταξύ άλλων, σε ποσό κατιτίς παραπάνω από μισό εκατομμύριο που υποτίθεται ότι δικαιούται ο πρώην διευθυντής από προμήθειες σε χρήμα που είχε φέρει στο σχολείο όπως και άλλες υπηρεσίες (η μεγαλύτερη υπηρεσία του είναι ότι έφυγε και για αυτό ναί, δικαιούται να πάρη γενναιόδωρο μπόνους!). Ο Δρ. Τάσσος, με ελληνικά άπλυτης Εγγλέζας τουρίστριας στην Ελλάδα, χωρίς το νάζι της όμως, όλα αυτά τα χρόνια είχε λάβει μισθούς αξίας εκατομμυρίων δολαρίων από το σχολείο και θα περίμενε κανείς ότι για ψιλά (μισό εκατομμύριο) δεν θα πήγαινε στα δικαστήρια. Σ’αυτές τις περιπτώσεις, είθισται να γίνεται μια συμφωνία κυρίων και κυριών στα παρασκήνια και το θέμα διευθετείται πολιτισμένα.

Δεν ξέρω τις λεπτομέρειες της υπόθεσης, αν και όλοι γνωρίζουμε μέσες άκρες, οπότε δεν μπορώ να πω αν έχη δίκιο ή άδικο ως προς το ποσό που υποτίθεται ότι του χρωστάνε. Η δικαιοσύνη έχει τον τελευταίο λόγο και θα περιμένουμε με το καλό. Είναι επιτακτική ανάγκη πάντως μέχρι την έκβαση της μηνύσεως ο αρχιεπίσκοπος να τον παύση από τα καθήκοντα του ως διευθυντή Παιδείας! Δεν μπορείς να μηνύης αυτούς που σε ταϊζουν και να παραμένης στη θέση σου, και η μαλακία έχει όρια! Δεν υποστηρίζω ότι δεν έχει το δικαίωμα να το κάνη, ηθικά δεν στέκει! Θα μου πήτε βέβαια, πότε είχε λόγο η ηθική σε εκκλησιαστικούς οργανισμούς της εδώ …ωμογενείας;

Ωστόσο, υπάρχει μια γαργαλιστική λεπτομένεια στη μήνυση η οποία με έχει εξιτάρει τα μάλα! Ο Cool Armanis στις κατηγορίες μιλάει και για “σεξουαλική παρενόχληση” (εδώ γελάμε με νόημα όσοι γνωρίζουμε πρόσωπα και πράγματα)! Είναι και σεξοβόμβος ο πούστης, μεταφορικώς ομιλούντες και για το πρώτο και για το δεύτερο. Περιμένω πώς και πώς την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας για να μάθουμε ποιός του την έπεσε! Πρέπει να ξέρουμε, βρε παιδί μου, ποιοί έχουν έφεση στην κτηνοβασία, πάλι μεταφορικά ομιλούντες, εντός της μεγαλωνύνου κοινότητός μας! Μια χεσά κόσμος είμαστε, δεν μπορεί να μην ξέρει ο Αννας τί κάνει ο Καϊάφας! Αναμένω μετά βδελυγμίας τη συνέχεια γιατί θα πέση ξεβράκωμα ολκής και ολικής αλέσεως. Καιρός ήτανε!

Ταυτόχρονα με τη μήνυση Κουλαρμάνη έσκασε μύτη μέσω αρθρογραφίας αλλά και αναρτήσεων στο φέισμπουκ μετά από πολύ καιρό και ο Αντώνης μας! Δεν ξέρω αν είναι σύμπτωση ή αν πρόκειται για σύμπραξη, προσωπικά ελπίζω να ισχύη το πρώτο. Βγήκε λοιπόν ο Αντώνης να ξύση τις παλιές του πληγές! Ναι, όπως το ακούτε! Αντί να κάνη την πάπια, να ξεχαστή κάπως η όλη ιστορία, ο ίδιος φρόντισε να την επαναφέρη στο προσκήνιο και μάλιστα κατά συρροήν και εξακολούθησιν. Στο πρώτο του σημείωμα δεν έκανε κανέναν υπαινιγμό σε εμένα και δεν σας κρύβω ότι πληγώθηκα. Από την άλλη θεώρησα ότι με άφησε έξω από σεβασμό και το εκτίμησα. Την επομένη μέρα όμως, με ανάρτησή του στο φέισμπουκ δεν άντεξε και έγραψε για “τον άλλον, στο Κονέκτικατ”! Συγκινήθηκα τόσο πολύ που …έχυσα ποταμούς δακρύων, κάτι το οποίο δεν συμβαίνει τόσο συχνά στην ηλικία που είμαι! Λέω, ο Αντώνης μου δεν με ξεχνά ακόμη κι’όταν εγώ, ο άκαρδος, τον έχω αφήσει τόσον καιρό στην ησυχία του. Δεν μπορούσα λοιπόν να παραμείνω αδιάφορος για αυτό και τον τιμώ σήμερα δεόντως.

Μέσες άκρες ο Αντώνης καταδικάζει στα γραφόμενά του τον υποτιθέμενο “αυριανισμό” της ομογενειακής δημοσιογραφίας από τον οποίο φυσικά εξαιρεί τον εαυτό του. Εκτοξεύει υπονοούμενα και κατηγορίες εναντίον αυτών που τον έσπρωξαν στον λάκο που ο ίδιος έσκαψε όταν ήταν ΥΦΥΠΕΞ και τον οδήγησαν εκτός κυβερνητικού νυμφώνος,  Δεν προσκομίζει όμως κανένα στοιχείο ούτε λέει τίποτε με το όνομά του, καταφεύγει σε γεωγραφικούς ή επαγγελματικούς χαρακτηρισμούς και ρίχνει, μ’άλλα λόγια, λάσπη. Συγγνώμη, αν δεν είναι αυτό αυριανισμός, Αντώνη μου, τί είναι; Ας είχες ρωτήσει τον Μέντορά σου, τον μακαρίτη τον Μητσοτάκη που ήταν θύμα του αυριανισμού! Αν έχης στοιχεία για αυτά που γράφεις, τότε προχώρα σε αποκαλύψεις και εγώ μαζί σου! Αν πάλι είσαι εν μέσω ερεύνης, όφειλες να το διευκρινίσης και να πης ότι προσεχώς θα τα βγάλης όλα στη φόρα, όπως και το δίπλωμά σου από το Κολούμπια, για να βουλώσης στόματα μια για πάντα! Επειδή όμως, τέτοιο πράγμα δεν προκύπτει από τα γραφόμενά σου, δεν καταλαβαίνεις ότι εκτίθεσαι περαιτέρω και αντί να υπερασπίζης τον εαυτό σου τον εκθέτεις ανεπανόρθωτα; Σου έβαλα μερικές σφήνες στο φέισμπουκ μήπως και αντιληφθής ότι φάσκεις και αντιφάσκεις, πως μένεις κρεμασμένος για να στεγνώσης μ’αυτά που γράφεις, αλλά πού να πάρης είδηση στα σύννεφα που πετάς! Και υπογράφεις με τρία αρχικά, Α.Η.Δ., αντί ολοκλήρου του ονόματός σου, ούτε αεροδρόμιο νά΄σουνα! Δεν σκέφτηκες επίσης ότι τα τρία αυτά γράμματα είναι και τα πρώτα της λέξεως …αηδία; Ολα εγώ πρέπει να στα λέω;

Καλέ και ακριβέ Αντώνη μου, ξέρεις την αγάπη που σου έχω κι’ας μην το αναγνωρίζης επειδή είσαι εγωιστής! Παραμένεις μια μεγάλη ερωτική μου απογοήτευση (χωρίς σεξουαλικό πρόσημο, μην μας παρεξηγήσουν κιόλας)! Η άλλη μεγάλη πλατωνική ερωτική μου απογοήτευση είναι ο Θόδωρος Πάγκαλος, αλλά για αυτό θα επανέλθω. Εχω βίτσια, πώς να το κάνουμε. Το καλό λοιπόν που σου θέλω, έστω και στο σημείο που οδήγησες τα πράγματα, σταμάτα σε παρακαλώ να γράφης! Ασε την αρθρογραφία για αυτούς που ξέρουν, δεν είναι το δυνατό σου σημείο! Κάθε φορά που έχεις εκφραστικό οίστρο ξεβρακώνεσαι μόνος σου, εκτίθεσαι και γελάει ο κόσμος, ακόμη κι’αυτοί που σε ενθαρρύνουν με τα σημειώματά τους κάτω από τις αναρτήσεις σου. Κάποιοι από αυτούς που τυγχάνει να γνωρίζω, σε κατ’ιδίαν συζητήσεις, μεταξύ κλειστής ομηγύρεως, σε αποκαλούν “τενεκέ”! Το λιβάνισμα που σου κάνουν είναι τόσο αληθινό όση και η εκτίμηση που τους έχεις, γιατί μπορεί να είσαι νάρκισσος αλλά χαζός δεν είσαι! Με τα γραφόμενά σου, Αντώνη μου, κάνεις πολύ μεγάλη ζημιά στον εαυτό σου! Με το να ρίχνης αλάτι στις δικές σου πληγές δεν πονάνε οι άλλοι! Εκτός πια κι’αν είσαι μαζόχας, τί να πω, αν ισχύη αυτό έχω κάνα δυο γνωστές έκφυλες, με στολή SS, αλυσίδες και μαστίγια, κάτι θα κάνουμε!

Είσαι καλός επιχειρηματίας Αντώνη, αυτό είναι το ταλέντο σου και το δυνατό σου σημείο. Αφιέρωσε τον χρόνο σου να κάνης περισσότερα χρήματα γιατί τότε θα φανής και πολύ πιο χρήσιμος στην κοινότητα. Θα μπορής να πάρης πρωτοβουλίες εντός της παροικίας για μεγαλεπήβολους στόχους, να κάνης δωρεές όπως ο μακαρίτης ο μπάρμπα Μήτσος ο Καλοειδής ο οποίος με τις τιμητικές πλακέτες που του είχαν δώσει μπορούσε να επενδύση όλους τους τοίχους του σπιτιού του από πάνω μέχρι κάτω και να γλύτωνε τις μπογιές, είναι πολλά τα πεδία στα οποία μπορείς να φανής ουσιαστικά χρήσιμος, αρκεί να μάθης πραγματικά ποιός είσαι. …Γνέθει σαυτόν που έλεγαν και οι αρχαίοι. Με τον χρόνο και τα λεφτά που έχεις μπορείς να πας και στο Κολούμπια να τελειώσης και γιατί όχι να κάνης και PhD, μπουμπούνας δεν είσαι. Σου εύχομαι τα καλύτερα από καρδιάς και ελπίζω μια μέρα να γίνης δακτυλοδεικτούμενος στην κοινωνία μας. Και τώρα είσαι, αλλά με τα δέκα δάχτυλα (κλεμμένο, το χρησιμοποιώ ποιητική …αηδία)!

Εγώ πάντως, ό,τι λέω το υποστηρίζω με στοιχεία ανά πάσα στιγμή. Τις λίγες φορές που έκανα λάθος, όπως τότε που έγραψα ότι ο γιος σου διορίστηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών, το ανεκάλεσα πάραυτα, αναγνώρισα ότι ήταν λάθος μου και ζήτησα συγγνώμη. Ετσι κάνουν οι δημοσιογράφοι, Αντώνη, και οι άνδρες. Εσύ πριν λίγες μέρες έγραψες κορυφή πρώτη σελίδα ότι ο αστυνομικός που πυροβολήθηκε στην Πενσυλβάνια ήταν ομογενής κι’όταν έγινε γνωστό ότι ήταν Λιθουανός, αντί να ζητήσης συγγνώμη και να πης ότι δεν κάνατε σωστά τη δουλειά σας, έριξες την ευθύνη στο τοπικό τμήμα της …ΑΧΕΠΑ, από την ιστοσελίδα της οποίας πήρατε την είδηση! Πάντα οι άλλοι φταίνε! Η ΑΧΕΠΑ όμως δεν είναι δημοσιογραφικός οργανισμός, η εφημερίδα είναι και όφειλε να ελέγξη πριν υιοθετήση κάποια πληροφορία. Τί να λέμε όμως, με τη δημοσιογραφία ουδέποτε είχες καλή σχέση όσο κι’αν θέλεις να πιστεύης το αντίθετο.

Κλείνοντας το σημερινό μου σημείωμα μετά από τόσον καιρό, θα ήθελα να κάνω, με τον δέοντα σεβασμό, μια υπόδειξη στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Σε επικείμενο μίνι ή μάξι ανασχηματισμό να βάλης την εκ καταγωγής συμπατριώτισσά μου Ελλη (Τσαρλαμπά) Στάη υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας! Η γυναίκα έχει παντρευτεί τρεις εφοπλιστές back to back, παίζει τα θέματα της ναυτιλίας στα δάχτυλα όπως και η Ντόρα το κομπολόι της. Κάπου γράψανε στο φέισμπουκ ότι σε λίγο θα κυκλοφορή με σημαία …Παναμά και θα τη χάσουμε! Αυτή να διορίσης, διότι πρέπει να υπάρχη αξιοκρατία έργοις και καμμιά φορά οι άξιοι άνθρωποι είναι τόσο κοντά μας που δεν τους βλέπουμε, όπως ο Συρίγος. (Το ίδιο οπτικό πρόβλημα είχε και έχει ο Αντώνης …) Με τη Στάη στο ναυτιλίας να δήτε που όλοι οι πλειοκτήτες θα το γυρίσουν σε ελληνική σημαία για να μπορούν ως μνηστήρες να προσβλέπουν από θέση ισχύος στον επόμενο γάμο της …

(Εάν δεν επιθυμήτε να λαμβάνετε το πόνημά μου, παρακαλώ ενημερώστε με και θα σας αφαιρέσω από τη λίστα.)

*Ο Δρ. Δημήτρης Ρομποτής ήταν δημοσιογράφος, έγινε εκδότης και τώρα δηλώνει πολιτικός μηχανικός/οδοντίατρος με ειδίκευση στις …γέφυρες και έδρα τη Νέα Υόρκη. Είναι δε τελειόφοιτος Διδακτορικού, αλλά δεν έχει λάβει πτυχίο για οικονομικούς λόγους, από τη Μεγάλη του Γένους …Χολή!

ΥΓ: 1) Υπάρχει Ευρωπαϊκός Στρατός στην Αν. Μεσόγειο, ο ελληνικός. Η ΕΕ ας τον στηρίξη…

2) Ο σκοπός … αδειάζει τα μέσα!

3) Εκτός από τους Αδελφούς Μουσουλμάνους υπάρχουν και Αδελφές Μουσουλμάνες;

4) Louis … βουητών!

5) Είναι να μην υποστηρίξη η Ελλάς κάποιον, καταστρέφεται! Τελευταίο θύμα ο Χαφτάρ…

Contact

NEOhellenika

Demetrios Rhompotis, Publishing Committee Chairman of NEO Magazine