Essay

Ο στρατηλάτης Καμμένος ή ο Καμμένος στρατηλάτης;

By February 5, 2015 February 16th, 2018 One Comment

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΡΟΜΠΟΤΗ*

Δεν λέω, τραγικό πράγμα ο πόλεμος, όμως η φαντασίωση να δω τον Πάνο τον Καμμένο στρατηλάτη με «εξιτάρει» πέραν της λογικής! Τον οραματίζομαι, με κυλόττες ιππέα, σειρές τα παράσημα, ναπολεόνειο τρίκορφο τρίκωχο παραμάσκαλα, ασημοσμιλευμένο γιαταγάνι στη μέση, όχι ευρωπαϊκού τύπου ξίφος, έχομε και μια ιδιοπροσωπεία τέλος πάντων, και πίσω του πιστός ιπποκόμος ο Τέρενς Κουίκ να κρατάη τα γκέμια του συγχρόνου Βουκεφάλα (προς αποφυγήν παρεξηγήσεως, δεν αναφέρομαι στον Χαϊκάλη), μαζί με τους γυλιούς, τα πυρομαχικά και ασφαλώς τα απαστράπτοντα γάντια, αυτά που ο στρατάρχης αφήνει να πέσουν πριν κάθε μεγάλη μάχη! Μεγαλοπρεπής και μεγαλοτραφής, έτοιμος να οδηγήση τα στρατεύματα στη νίκη, ο νέος Κατσιμήτρος της φλογοβόλου όψεως «που με βιά μετράει τη γη», περιμένει τις εποποιείες να πέσουν στο διάβα του σαν γκομενάκια γυμνασίου!

Πώς να μη σκιρτήση κανείς από εθνική υπερηφάνεια, να μη νοιώση «στα σπλάχνα χαλασμό» (σαν νά’χη φάει σουβλάκι σε οχηματαγωγό μεταξύ Ρίου – Αντιρρίου), πώς να μην αφεθή στους νοητούς παιάνες της νέας εθνεγερσίας που ανατέλει φυσικά από την ανατολή, με κυβέρνηση «αριστεράς» έστω και μπερδελής; Μετά την άχρωμη και άοσμη παρένθεση Δένδια, διαδεχόμενος έναν ακόμη φύσει στρατηλάτη τον Επίτροπο Αβραμόπουλο, ο ερχομός Καμμένου στο Αμύνης σηματοδοτεί το κάψιμο (ή κόψιμο) της γέφυρας …της Πλάκας και το γύρισμα μιας ακόμη χρυσής σελίδας προς τα πίσω, προς το ένδοξον παρελθόν ενός λαού ο οποίος συνειδητά λείπει από κάθε «παρών» όπως έλεγε κι’ο Δαμτζής για γυναίκες και άνδρες μέχρι πού’μεινε κι’αυτός έξω να τρώη τους λύκους που γυροφέρνουν το μαντρί επειδή φοβούνται τα αρπακτικά που είναι μέσα! Ηδη ο νέος υπουργός κάνει εικονικούς βομβαρδισμούς, όπως το στεφάνι που ρίχτηκε από ελικόπτερο πάνω από τα Ιμια. Δεν ήταν απλά απότισις φόρου τιμής, επρόκειτο για άσκηση επιθέσεως φιλίας εναντίον …ελληνικών στόχων, η οποία διεξήχθη με ελικόπτερα «Σούπερ Πούμα», πρωτομαγιάτικα στεφάνια, για νά’χη και κάποια αριστερή χροιά, και φυσικά το όλο «πρότζεκτ» χορήγησε η εταιρεία αθλητικών ειδών «Πούμα» καθότι η νέα συγκυβέρνησις δηλώνει κι’αυτή υπέρ των επενδύσεων και της επιχειρηματικότητος διότι κάποιοι πρέπει να βγάζουν λεφτά για να πληρώνουν φόρους! Με παρόμοιο σκεπτικό, Οθωμανός πασάς είχε απαγορεύσει στους μουσουλμάνους Αρβανίτες των «εκκαθαριστικών» μονάδων να εξολοθρεύσουν ολοκληρωτικά τον χριστιανικό πληθυσμό της Πελοπονήσου μετά τα Ορλωφικά επειδή δεν θα έμενε κανένας για να πληρώνη το χαράτσι!

Εν τω μεταξύ, τά’χουν πάρει στο κρανίο οι Ελληνες εβραϊκού θρησκεύματος, με τον Καμμένο επειδή είχε πει παλαιότερα ότι οι Ιουδαίοι στην Ελλάδα δεν πληρώνουν φόρους. Προφανώς, είχε κατά νου μήπως αρπάξη τίποτα ψήφους από το πάλαι ποτέ ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη και δεν γνώριζε ότι η εξαίρεση από τη φορολογία αφορά σε θρησκευτικά ιδρύματα όπως ισχύει και εδώ, στις ΗΠΑ άλλωστε. Σίγουρα δεν ήταν καλοπροαίρετο αυτό που είπε, αλλά δεν τον καθιστά αυτομάτως και σούπερ αντιεβραίο! Ο Πάνος είναι ψυχούλα, ας έχη το κατιτίς του με τα όπλα (φανατικός συλλέκτης) και τα βλήματα γενικώς. Υπάρχουν πολύ χειρότερα για τα οποία οι ανά τον κόσμο εβραϊκές οργανώσεις έχουν κάνει τουμπεκί λόγω πολιτικών σκοπιμοτήτων. Ο μακαρίτης ο Τούτζμαν, ο πρώτος πρόεδρος της «ανεξάρτητης» Κροατίας (πρόκειται περί γερμανικού προτεκτοράτου κι’όλα τα άλλα είναι παπαριές!) είχε γράψει βιβλίο με το οποίο ηρνείτο ότι έγινε το Ολοκαύτωμα! Αυτό όμως δεν στάθηκε εμπόδιο για να προσκληθή στα εγκαίνεια του Μουσείου Ολοκαυτώματος της Ουάσινγτων και να του αποδώσουν τις σχετικές τιμές όταν οι ΗΠΑ τον χρειάζονταν στον πόλεμο εναντίον της Σερβίας. Αφού λοιπόν δεν αηδίασαν με τον Τούτζμαν, ο Καμμένος ως υπουργός Αμύνης τους μάρανε; Είμαι σίγουρος ότι οι συνέλληνες Εβραίοι έχουν πολύ πιο σοβαρά θέματα και πολύ πιο σοβαρούς ανθρώπους για να ασχοληθούν …

Κλείνοντας, δεν αντέχω τον πειρασμό να παρατηρήσω ότι όσο επηρμένος και καλαμοβάμων να είναι ο Καμμένος, αποκλείεται να αποδειχτή γελειωδέστερος από τον «σοβαρό» Δένδια, ο οποίος έλεγε, αν θυμάστε, μπροστά στις κάμερες κιόλας, νομίζοντας ότι κάνει κατόρθωμα, επισκεπτόμενος ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη – νταβατζίδικος τίτλος – νοσοκομείο και μιλώντας σε λαθρομετανάστες που τους είχανε σπάσει στο ξύλο: «μη στενοχωριέστε, θα σας δώσουμε υπηκοότητα» …

*Ο Δημήτρης Ρομποτής είναι δημοσιογράφος με έδρα τη Νέα Υόρκη.

ΥΓ: 1) Αλλοι έχουνε τη φήμη κι’άλλοι τη χάρη! Σύμφωνα με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η προηγούμενη “κυβέρνηση” της Ελλάδος δεν εφάρμοσε το 90% από τις συμφωνίες του Μνημονίου που υπέγραψε (νομίζω 12 από τις 14). Περιορίστηκε στις περικοπές μισθών και συντάξεων συν τα φορομπηχτικά, αφήνοντας εντελώς στην άκρη τις προβλέψεις για εξυγίανση και εκσυγχρονισμό του κράτους. Υπ’αυτή την έννοια ήταν ο κατεξοχήν ….αντιμνημονιακός παράγοντας κι’όχι o ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ ή το ΚΚΕ!

2) Η κυβέρνηση ισορροπεί σε τεντωμένο σκοινί: ο Βαρουφάκης με Prada και οι υπόλοιποι με … Pravda!

3) Δεν μας έφτανε ο εγχώριος Νταλάρας, έχουμε και τον Ιταλό …

4) Ο μόνος που δεν μπορεί να κατηγορηθή ότι δεν έχει πρόγραμμα είναι ο Θεοδωράκης! Επί σειρά ετών είχε πρόγραμμα, τηλεοπτικό ..

One Comment

  • Prof Asher J Matathias says:

    The usually on-spot Dimitri is entitled to an off day, and this one is a doozy worthy of our general derision. True enough, in failing to properly assess the danger defense minister pauses to the Hellenic Republic — an irony of stupendous proportions — the critic is correct in pointing to Kammenos ‘ penchant to envelop himself in Napoleonic regalia, ready to play the role to bring national salvation to our nativ land. He is a charlatan, who cannot resist tossing an anti-Semitic bone of discord to his public, and truth be damned — reckless to state the Greek Jews pay no taxes to the state! It is true that Kammenos may be intent on burning the country, but no sane and decent person should stand by; not can Jews, anywhere permit even the insignificant smallness of Kemmenos a chance not to be confronted — recent history is replete of the clear and present evil lurking about if we look the other way! You N this vein, our writer did not refer to the avoidance of the issue by economics minister VRoufakis, who was asked about Panos Kammenos incendiary charge and equivocated; so much for a profile in courage. Greece cannot aim to improve materially while wallowing in a moral black hole. Dimitris’ place is with me, to help our compatriots emerge precisely from such embarrassment and even shame!

Contact

NEOhellenika

Demetrios Rhompotis, Publishing Committee Chairman of NEO Magazine