Essay

«Οχι» Μητσοτάκη για την παρέλαση Νέας Υόρκης! Ο Αντώνης Διαματάρης αγοράζει το NEO magazine!

By March 31, 2016 February 16th, 2018 No Comments

Του Δημήτρη Ρομποτή*

Χωνοστιβάδα εξελίξεων στην ομογένεια μείζονος Αστόριας, καθώς με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας αποποιείται της τιμής του τελετάρχου στην επερχόμενη παρέλαση! Συγκεκριμένα, η επιστολή, η οποία περιείλθε στην κατοχή της στήλης αφού πρώτα πέρασε από τον Εθνικό Κήρυκα Νέας Υόρκης για το σχετικό «κλίαρανς», αναφέρει τα εξής:

                                                                                                01/04/’16

Εξοχώτατε Αρχιπρόεδρε Πέτρο Γαλάτουλα,                                                                                     

σας κοινοποιώ μετά λύπης μου ότι δεν θα μπορέσω να παρελάσω μαζί σας στην 5η Λεωφόρο ως τελετάρχης εξαιτίας χρονίου προβλήματος πλατυποδίας το οποίο μου απαγορεύει την επί μακρόν κίνησιν. Επιπλέον, επειδή τα μάτια μου είναι μονίμως γουρλωμένα και στη Νέα Υόρκη οι άνεμοι πνέουν συνήθως ισχυροί, σε περίπτωση βροχής ή και ψιχάλας θα μπαίνη όλο το νερό μέσα!

Θέλω να ευχαριστήσω την Ομοσπονδία και Υμάς προσωπικώς για την τιμή και τις προσπάθειες που καταβάλατε προκειμένου να με κάνετε σώνει και καλά τελετάρχη με κίνδυνο να γίνετε ρόμπα και να σας κράξουν. Δεν είναι η πρώτη φορά βέβαια, αλλά το δις και τρεις εξαμαρτείν για την οικογένειά μου και τώρα την παράταξή μου αποδεικύει την προσήλωσή σας στα όσια και τα ιερά του παλαιοκομματισμού. Το εκτιμώ και όταν έλθω εν τη βασιλεία μου υπόσχομαι ότι θα είστε ο πρώτος υπουργός των αποδήμων Συρίων, Αφγανών, Πακιστανών, Σομαλών και Αλγερινών για τους οποίους μαθαίνω ότι διοργανώνετε σχετικό συνέδριο προσεχώς, μιας και έχετε από καιρού λύσει όλα τα άλλα προβλήματα στην ομογένεια. Μπορεί να σας κάνουμε και πρέσβυ στον ΟΗΕ λόγω της εφέσεώς σας προς τα εθνικά θέματα. Συνεχίστε να κοιμάστε ήσυχος, η τύχη σας δουλεύει!

Αντ’εμού, θα στείλω τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη μήπως και συνέλθει ο μπαγάσας γιατί ακόμη να το χωνέψει ότι έχασε από κάποιον σαν εμένα! Βγάλτε τον για καφέ στον Λευκό Πύργο, επίσκεψη/προσκύνημα στα γραφεία του Εθνικού Κήρυκα, κάντε του και καμμιά πανομογενειακή όπως αυτή που διοργανώσατε για μένα όταν ήμουν βουλευτής και δώστε του να καταλάβη ότι υπάρχει ζωή μετά τον πολιτικό θάνατο. Κουφάλα είναι, αλλά έχω ευαισθησίες και τον λυπάμαι, είναι και σύντεκνος ο παλιοκαριόλης!

Και πάλι Σας ευχαριστώ, ασπαζόμενος τη δεξιά Σας.

Μετά (λογικής) τιμής,

Κυριάκος Μητσοτάκης, εν αναμονή, σε αναμμένα κάρβουνα, πρωθυπουργός. 

Η εξέλιξη αυτή ανατρέπει άρδην τα σχέδια και τις προετοιμασίες για την παρέλαση, καθώς δημιουργείται κενό …αέρος κοπανιστού το οποίο απειλεί να καταπιή το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας με τον ίδιο τρόπο που τα μέλη του κατάπιαν την επιβολή Κυριάκου για τελετάρχη. Οπως έγραψε σήμερα ο Εθνικός Κήρυξ, πολυάριθμοι σύλλογοι και κοινότητες έχουν ακυρώσει τη συμμετοχή τους επειδή δεν θα έρθη ο κ. Μητσοτάκης, ενώ και απλοί ομογενείς τηλεφώνησαν στην εφημερίδα να εκφράσουν τη συντριβή τους και να δηλώσουν ότι θα αράξουν σπίτι κι’άμα πεινάσουν, τηγανίζουν κάνα αυγό!

Σε ειδική σύσκεψη που συνεκλήθη προ ημερησίας διατάξεως για την αντιμετώπιση της εκρύθμου καταστάσεως, εμελετήθη εκτενώς η τοποθέτηση γιγαντιαίας οθόνης επί άρματος όπου σε απευθείας μετάδοση ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρελαύνη ωσεί …πάρων ευλογώντας τα πλήθη, ενώ φίλοι του θα κραυγάζουν ρυθμικά και σε απόλυτο συγχρονισμό «είσαι, είσαι ο πρωθυπουργός»!

Ο κ. Γαλάτουλας, από την πλευρά του, τηρεί σιγήν ιχθύος …σε γιάλα και μελετά με τον επιτελάρχη του, δημοσιογράφο κ. Γουρνέλο, τους πολύ λεπτούς χειρισμούς που θα απαιτηθούν για την εκτόνωση της κρίσης. Σε τακτά χρονικά διαστήματα επικοινωνεί με τον Στρατηγό Φράγκο, ο οποίος δεν αποκλείεται να αναγορευτή τελευταία στιγμή σε τελετάρχη ή επίτιμο δικτάτορα προκειμένου να καλυφθή το χάσμα που έχει ανοίξει μετά την άρνηση Μητσοτάκη.

Εν τω μεταξύ, αίσθηση έχει προκαλέσει η αποκάλυψη ότι ο Εκδότης/Διευθυντής της υπερεκατοντάχρονης ημερησίας εφημερίδος Εθνικός Κήρυξ Νέας Υόρκης, κ.κ. Αντώνης Διαματάρχης, εθεάθει σήμερον, 1η Απριλίου, σε περίπτερο του Ντίτμαρς να αγοράζη το NEO magazine! Ερωτηθείς σχετικά από τον συνεργάτη της στήλης, Ion Amygdalou, κατά πάγια τακτική του ούτε αρνήθηκε ούτε επιβεβαίωσε την πληροφορία. Εσπευσε πάντως να δηλώση ότι «με τον Γενικό Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του περιοδικού ΝΕΟ, σύντροφο (ιδεολογικώς, όχι ερωτικώς, μην παρεξηγηθούμε κιόλας!) Δημήτρη Ρομποτή (εγώ είμαι αυτός) μας συνδέουν κοινοί αγώνες ενάντια στον ιμπεριαλισμό, το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο όπως και τις προσπάθεις χειραγώγησης της ομογένειας από σκοτεινά κέντρα προς ίδιον όφελος και μικροκομματικές σκοπιμότητες». Και ολοκλήρωσε τη δήλωσή του λέγοντας, «όταν με το καλό θα πεθάνη, θα αφήση πίσω του δυσαναπλήρωτο …κοινό. Ας είναι ελαφριά η λάσπη που θα τον σκεπάση»!

*Ο Δημήτρης Ρομποτής είναι δημοσιογράφος με έδρα τη Νέα Υόρκη.

ΥΓ: 1) Οι Βούλγαροι, λέει θα φτιάξουν φράχτη στα σύνορα με την Ελλάδα. Μα ξαναείχαν τόσα χρόνια επί κομμουνισμού, για να μη φεύγουν οι δικοί τους!

2) Μέσα σε όλα, να και ο Καρατζαφέρης με νέο κόμμα! Πώς θα το πή άραγε, Υπεράκτιο (off shore) Συναγερμό για την Ελλάδα των πολλών …θαλασσών και ευτυχώς της μιας Ηπείρου;

3) Το γνωστόν εμβατήριον “Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει” πρέπει να αλλάξει σε “Η Ελλάδα ποτέ δεν μαθαίνει”!

4) Στην Ελλάδα ανέκαθεν υπήρχε πουτανολαγνεία. Τώρα έχουμε και …Πουτινολαγνεία!

5) Ελλάς: από τον ξυνόν λόγον, στο …ξυνόγαλο!

 

Contact

NEOhellenika

Demetrios Rhompotis, Publishing Committee Chairman of NEO Magazine