Essay

Πρόωρη μετακόμιση στον Λευκό Οίκο!

By November 22, 2016 February 16th, 2018 3 Comments

Του Δημήτρη Ρομποτή*

Τελικά ήταν μεγάλο λάθος να εκλεγή πρόεδρος των ΗΠΑ από την πόλη της Νέας Υόρκης! Προχθές, είχα βγει βόλτα κατά μήκος της 5ης Λεωφόρου και φτάνοντας στο ύψος όπου βρίσκεται ο ουρανοξύστης με το διαμέρισμα του Τραμπ είχε δημιουργηθεί το αδιαχώρητο, τα πεζοδρόμια είχαν ξεχειλίσει από κόσμο καθώς ένα τετράγωνο πριν και ένα μετά ήταν κλεισμένα στην κυκλοφορία και για να περάσης γίνονταν εξονυχιστικοί έλεγχοι όπως στα αεροδρόμια! Εάν ήθελες δε να πας στο απέναντι πεζοδρόμιο για να συνεχίσης την πορεία σου τα πράγματα δεν ήταν καλύτερα, αφού εκεί βρίσκονται μονίμως συγκεντρωμένοι διαδηλωτές οι οποίοι διαμαρτύρονται κατόπιν εορτής εναντίον του νεοεκλεγέντος προέδρου! Μιλάμε για πολύ δύσκολη κατάσταση η οποία έχει και πολύ σημαντικές οικονομικές συνέπειες αφού στο τμήμα αυτό της 5ης Λεωφόρου βρίσκονται οι πανάκριβες μπουτίκ των μεγάλων ονομάτων και ιδιαιτέρως αυτή την περίοδο του χρόνου έρχονται περιηγητές από όλο τον κόσμο για βόλτα και ψώνια. Μόνο αυτά που θα ξόδευα εγώ για τα χριστουγεννιάτικα δώρα μου, η τελική ζημιά μπορεί να φτάση και εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια. Ηδη ο Δήμαρχος Ντι Μπλάσιο ανακοίνωσε ότι θα ζητήση βοήθεια από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση προκειμένου η πόλη να καλύψη κάτι από τη χασούρα σε μπίζνες και φόρους!

Εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα, η μετακόμιση από το διαμέρισμά του πριν την 20ή Ιανουαρίου όταν θα αναλάβη επισήμως τα καθήκοντά του, είναι εκατέρωθεν επωφελής. Θα αποσυμφορηθή η κυκλοφορία στο πιο “μπίζι” κομμάτι της πόλης και ο κ. Τράμπ θα δείξη ότι αφουγκράζεται τις ευαισθησίες του κόσμου και δεν είναι ο “αναίσθητος”, “στυγνός” επιχειρηματίας που δεν του καίγεται καρφί για τους άλλους. Ετσι θα μπη με το δεξί στην προεδρία και δεν αποκλείεται να σταματήσουν και οι διαδηλώσεις αφού δεν θα βρίσκεται στο διαμέρισμά του. Εχει όμως δύο πολύ σοβαρά προβλήματα: πρώτον, αντιδρά η Μελάνια η οποία επ’ουδενί τρόπω θέλει να αφήση το υπερπολυτελές διαμέρισμά της, προφασιζόμενη ότι ο γιός της θέλει να τελειώση το σχολείο του στη Νέα Υόρκη, εκεί όπου έχει συνηθίσει και βρίσκοναι οι φίλοι του. Αυτό σημαίνει ότι τουλάχιστον για ενάμισυ χρόνο ακόμα θα γίνεται το έλα να δης, αφού η 5η Λεωφόρος θα εξακολουθήση να έχη τους φρουρούς και τα κλεισμένα πεζοδρόμια ενώ κάθε φορά που θα μετακινούνται μήτηρ και υιός, θα κλείνονται δρόμοι προκειμένου να περάση η αυτοκινητοπομπή. Για χαβιάρι και κράκερς θα πηγαίνη η Μελάνια με τις φίλες της και θα κλείνη το μισό Μανχάταν!

Υπάρχει όμως και το άλλο πρόβλημα. Πες ότι αποφασίζει να μετακομίση ο Τραμπ. Πού θα πάη; Το πατρικό σπίτι στο Τζαμάικα Χάιτς όπου έμενε η μητέρα του δεν είμαι σίγουρος ότι το έχει ακόμα. Χώρια που θα κολλήση η κυκλοφορία στο Κουήνς μετά και στους δρόμους προς και από το Αεροδρόμιο “Κένεντυ” οπότε χέσε μέσα. Εάν πάλι πάη σε κάποιο θέρετρο όπου έχει τα γήπεδα του γκολφ, θα είναι καταστροφή για τις μπίζνες του αφού θα πρέπη ο χώρος να αποκλειστή τελείως, να απαγορευτή η αθρόα προσέλευση μελών ή επισκεπτών. Αν είναι για χρήματα ο Τραμπ σου λέει “καλύτερα να τα χάση η Νέα Υόρκη παρά εγώ. Πρόεδρος βγήκα, όχι μαλάκας”!

Προκύπτει λοιπόν ότι μάλλον θα τον τρώμε στη μάπα για αρκετό καιρό ακόμα, αφού και μετά την 20ή Ιανουαρίου η σύζυγος θα το έχη δίπορτο και θα πηγαινοέρχεται στη Νέα Υόρκη. Την κατάσταση θα μπορούσε να σώση μόνον ο Πρόεδρος Ομπάμα παραχωρώντας μέρος του Λευκού Οίκου για τη στέγαση του Τραμπ έως ότου αναλάβη και επισήμως! Είναι μια μεγαλοφυής ιδέα την οποία και σπεύδω να κατωχυρώσω μην μου την πάρη κανένας άλλος και δεν μπορώ να τον μηνύσω για πνευματικά δικαιώματα. Η λύση αυτή είναι μοναδική και θα γλύτωνε τους φορολογουμένους από πολλά εκατομμύρια διότι ο Λευκός Οίκος φρουρείται ούτως ή άλλως, δεν απαιτούνται επιπλέον μέτρα ασφαλείας. Παράλληλα, ο Τραμπ θα μπορούσε να πάρη μαθήματα δίπλα στον Ομπάμα, ώστε όταν με το καλό θα αναλάβη να μην είναι σκράπας, να ξέρη δέκα πράματα. Και πού καλύτερα θα τα μάθη από τον χώρο εργασίας;

Τώρα που το σκέφτομαι, και η Μελάνια θα μπορέση να πάρη μαθήματα …πρωτοκώλου από τη Μισέλ ώστε να είναι έτοιμη για τον ρόλο της οικοδέσποινας, αφού στο Τραμπ Τάουερ αμφιβάλω αν πιάνη τίποτα με τα χέρια της. Θα της δείξη πού είναι τα ασημικά, οι πορσελάνες, οι κρυψώνες όπου μπορεί να κάνη το τσιγαριλίκι της όταν τα παίξη από την κλεισούρα και την ανία, και το κυριότερο, θα της δείξη πώς πρέπει ως σύζυγος να αντιμετωπίση τον πλανητάρχη (του πλανητάρχιδος) άντρα της διότι αυτό είναι και το δυσκολότερο. “Αλίμονο Μελάνια μου αν τον αφήσης να σου πάρη τον αέρα”, της είπε η Μισέλ την πρώτη φορά που συναντηθήκανε. “Επειδή δίνει διαταγές όλη την ημέρα νομίζει ότι μπορεί να κάνη ό,τι θέλει! Εσύ όμως, πάτησε πόδι αμέσως! Ηρθε ο Μπαράκ μια βραδυά μπαϊλντισμένος και μου λέει ‘φτιάξε μου έναν καφέ, μωρή’. Μώρα και κολιάντσα, παλιορεμπεσκέ, του λέω και αρπάζω το τσόκαρο! Οπου φύγει φύγει ο δικός σου. Διότι, καταλαβαίνεις, δεν φτάνει που με έχει εδώ μέσα κλεισμένη όλη την ημέρα, να μεγαλώνω δύο παιδιά μόνη μου, θα μου βγάλη και γλώσσα ο αχαϊρευτος!” “Εκεις ντίκιο”, απάντησε η Μελάνια με την βαριά, σλαυική προφορά της. “Εμένα όταν Ντόναλντ τυμώνη, παίρνω τον ανεμιστήρα και πώς τον φοβάται, γιατί χαλάση μαλλί! Καμμιά φορά τον απειλώ ότι θα βγκάλη μαλί τρίκα τρίκα”! “Κοίταξε, Μελάνια μου, ο καθένας με τα μέσα που διαθέτει και τον τρόπο του. Εγώ δεν απειλώ, κάνω, και το ξέρει πολύ καλά ο …Μπαράκας”!

Προέτρεξα και ξέχασα να σας αναφέρω ότι όπως κατ’αποκλειστικότητα μου εξεμυστηρεύθη ο κυπριακής καταγωγής ανταποκριτής του ιστολογίου στον Λευκό Οίκο, Ιων Αμυγδάλου, όταν έγινε η πρώτη συνάντηση των δύο πρώτων κυριών, αντηλλάγησαν, ως είθισται μεταξύ γυναικών αλλά και Μητροπολιτών, εκατέρωθεν φιλοφρονήσεις περί το ενδυματολογικόν. “Μια χαρά σου πάει αυτό το φόρεμα, Μελάνια, σε κάνη λιγότερο καριολέ”, είπε η Μισέλ χαμογελώντας για να σπάση ο πάγος. “Ευκαριστώ”, απάντησε σεμνοτυφούσα η κα. Τραμπ. “Και εσένα αυτή η εσάρπα σου έρκεται τέλεια, σε κάνει λιγότερο …μαύρη”! Φάγανε τα γκλούτεν φριι μπισκοτάκια τους, ήπιανε το πράσινο τσάι τους και λίγο πριν φύγουν η Μισέλ της ανοίχτηκε ως γυναίκα προς γυναίκα. “Ακουσε Μελάνια, το παν σε έναν άνδρα είναι να ενεργήται τακτικά και σωστά. Αν τα κρατάη μέσα του θα σε σκάση και όταν μιλάμε για τον πλανητάρχη τις συνέπειες μπορεί να τις πληρώση όλος ο κόσμος! Εγώ τον έχω πρωί, μεσημέρι, βράδυ με ξερά σύκα Καλαμάτας, από αυτά που του έφερε ο Σαμαράς όταν ήρθε στον Λευκό Οίκο. Και τώρα που πήγε στην Αθήνα άλλο δεν του είπα, σύκα και πάλι σύκα! Από τότε που τα τρώει χέζει κανονικά και δεν χέζει εμένα κάθε πρωί που σηκώνεται με την τσίμπλα στο μάτι και του φταίνε όλα”.

Η πρόωρη μετακόμιση στον Λευκό Οίκο λοιπόν είναι το σενάριο που ενδείκνυται, αλλά υπάρχει ένα αξεπέραστο πρόβλημα! Ο Τραμπ δεν μένει με …μαύρους ακόμη κι’αν ο οίκος είναι λευκός!

Ο Δημήτρης Ρομποτής είναι δημοσιογράφος με έδρα τη Νέα Υόρκη.

3 Comments

  • Prof Asher J Matathias says:

    Prescient is our friend, and I am happy to give him the due honor for being the first to voice concern for the impact on high end business security has created around Trump Tower; while offering the the President-elect offer to relocate to Washington before the mandated January 20, 2017 date (perhaps with an extra nudge from the always solicitous and classy incumbent-resident of the White House)! Additional benefits might accrue for the multi-faceted challenged President-elect: his early departure from NYC might make him sensitive dealing with African-Americans, both as staff in the executive mansion, and being surrounded by the same dominant population of the capital (people who glaringly did not support him)! Then, I suggest he visit the nearby (everything is close by) Reagan Building, where white supremacists exuded joy at Trump’s election, raising right arms to shout “seig heil, victory!” In the group’s paroxysm, they did not neglect to voice the anti-Semitism heard in some Greek-American Internet radio outlets, that media, and other key interests, are controlled by Jews. That the mainstream will now be inundated with xenophobia, misogyny, and overt racism must alert our friend, and should make it his business to inform and educate our needy compatriots, too wiling to adopt alt-right extremism.

  • Zack the humble says:

    I love it Asher again and again as all ways you are hammering the nail at the head!!!

  • Zack the humble says:

    Δημητρη σε παραδεχομαι ακουμπας πολλες αληθειες,
    Απο την μερια μου εγω θελω να πω κατι γιατι τα εχω παρει στο κρανιο με αυτον τον τσαναβετη Τραμπ οπου νομιζω οτι ειναι και σαδιστης γιατι του αρεσει να ειναι τυραννικος απεναντι στους πολιτες και τουριστες Ν.Υορκης,γιατι δηλαδη δεν παει να μεταφερει την πιατσα του στον αγυριστο και να σταματηση να μας σπαει τα αμελετητα,το κτηνος που δεν εχει καθολου φιλοτιμο,ο γιος του ΝΑΖΙ πατερα,που τον εψηφισαν οι ΝΑΖΙ-ΝΕΟΝΑΖΙ-ΚΚΚ-ΟΙ SUPREMACIST-ΟΙ ΚΟΚΚΙΝΟΛΕΜΙΔΕΣ-ΟΙ ΝΤΕΛΙΒΕΡΕΝΣ-αυτοι που οταν εναι παρεα 10 μετρας 18 δοντια σε ολλους επισης οι ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΙ απο τις μεσαιες Πολιτειες,και ακομα οι πολεμοχαροις ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΙ στις Ενοπλες Δυναμεις,και ακομα αυτοι που εχουν χασει τον ΠΟΥΣΟΥΛΑ,ολοι αυτη η μαζα που να εχουν το τρεισαναθεμα!!!

Contact

NEOhellenika

Demetrios Rhompotis, Publishing Committee Chairman of NEO Magazine