Essay

Debait: Πρόγευση μέλλοντος με ξίνα παρελθόντος …

By September 15, 2015 February 16th, 2018 One Comment

Του Δημήτρη Ρομποτή*

To χτεσινό …debait μεταξύ των δύο κομματικών «αρχηγών» που διεκδικούν την πρωτιά στις επερχόμενες εκλογές ήταν όπως και οι ίδιοι: ανούσιο, βαρετό και χοντροκομμένα προκάτ! Εκτός από «διάβασμα» σχετικά με τις απαντήσεις, οι άνθρωποι χρειάζονται επειγόντως φροντιστήριο υποκριτικής διότι είναι και ατσούμπαλοι στο παλκοσένικο συν τοις άλλοις. Κακή απομίμηση του Ανδρέα ο Τσίπρας, κακή απομίμηση του εαυτού του ο Μεϊμαράκης! Βέβαια, αντιλαμβάνομαι ότι όπως τα κατάφεραν θα τους στοιχίση λίγο παραπάνω το φροντιστήριο λόγω του 24% φόρου, καλό όμως είναι για να αισθανθούν όπως οι μαλάκες που τον πληρώνουν αγόγγυστα!

Μ’αυτούς τους δύο “μονομάχους” που απειλούν(!) να κυβερνήσουν την Ελλάδα, απορώ γιατί οι Ελληνες δεν πήραν ακόμη μαζικά τον δρόμο της εξόδου, όπως οι Σύριοι!

Τώρα, όσον αφορά στις εντυπώσεις, τις πέραν των αρχικών, κατά τη γνώμη μου ο Τσίπρας ήταν πιο συγκροτημένος και σοβαρός (τηρουμένων των αναλογιών, γιατί πραγματικά σοβαρός δεν ήταν). Βέβαια, δεν απέφυγε τις αντιφάσεις – πώς θα μπορούσε άλλωστε, αφού ο ίδιος είναι μια μεγάλη αντίφαση, μεταξύ Κνίτη και αυτάρεσκου ΠΑΣΟΚτζή της χρυσής του εποχής – όπως όταν είπε ότι δεν μπορεί να συνεργαστή με ένα κόμμα τόσο εκ διαμέτρου αντίθετο από το δικό του, όπως η ΝΔ. Μα αφού συνεργάστηκε αρμονικότατα, κατά δική του παραδοχή, με τους ΑΝΕΛ που είναι πιο «συντηρητικοί» και «εθνικοπατριωτικοί». Και έβγαλε τον Παυλόπουλο πρόεδρο. Μήπως τελικά είναι “ψευτράκος” και “πονηρούλης”, άλλο αν αυτοί οι χαρακτηρισμοί δεν επιτρέπονται σε πρόεδρο κόμματος που διεκδικεί κυβέρνηση. Για τον Μεϊμαράκη είπα το τελευταίο, αλλά αυτός χέστηκε, δεν καταλαβαίνει από τέτοια!

Τώρα, όσον αφορά στο «δημοσιογραφικό τημ» κάποιος πρέπει να υπενθυμίση στον Γιομπαζολιά …το ποιόν του! Είναι από τα πρώτα λαμόγια της “Αλλαγής” και δεν δικαιούται δια να ομιλή! Βέβαια με τα χάλια της ελλαδικής δημοσιογραφίας σήμερα, πάλι καλά που δεν είναι πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ! Αλλά ξέχασα, είναι ή ήταν ο Σόμπολος!

Ξεχώρισε πάντως η κα. Κοσιώνη που ενεφανίσθη ενδυματολογικώς ως Ron Burgundy. Χωρίς όμως την ανάλογη …σοβαρότητα.

Εν τω μεταξύ, κάπου διάβασα ότι παίζει και ο Αβραμόπουλος για πρωθυπουργός σε πιθανή κυβέρνηση συνασπισμού. Δεν είμαστε καλά! Εκεί που νομίζαμε ότι γλυτώσαμε απ’αυτόν, νάτος πετιέται από ξαρχής! Είναι σαν τις κατσαρίδες: θα επιβιώση κι όταν όλοι οι άλλοι θά’χουν πεθάνει!

Πάντως, αν κάτι απέδειξε η χτεσινή τηλεοπτική αναμέτρηση είναι ότι ανεξαρτήτου του αποτελέσματος στις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής, η Ελλάς θα έχη ηττηθεί …κατά κράτος! Εκτός εκπλήξεως που θα αγγίζη τα όρια του θαύματος, είναι αδύνατο το διαθέσιμο πολιτικό προσωπικό να διαχειριστή το μέγεθος των προκλήσεων που συνιστά η εφαρμογή του μνημονίου. Χωρίς να θέλω να το παίξω Κασσάνδρα ή προφήτης φρονώ ότι με τη φτώχεια που έχει να πέση στην Ελλάδα, ο μόνος πλούτος που θα γνωρίζουν πλέον οι Ελλαδίτες θα είναι αυτός του …Μίκη Μάους (κι’όχι του Θεοδωράκη που ξέρει να προστατεύη τα συμφέροντά του πολύ καλά).

*Ο Δημήτρης Ρομποτής είναι δημοσιογράφος με έδρα τη Νέα Υόρκη.

One Comment

  • penny says:

    Εσείς που είστε στην Αμερική είστε πολύ μπροστά,όποιος είναι μέσα στο χορό μαθαίνει πως πάνε τα βήματα,γι΄αυτό αυτοί που είναι απ΄εξω ας μη λένε λόγια και φανφάρες,όποιος είναι μάγκας και φραγκάτος ας έρθει να σώσει την Ελλάδα και δεν είναι λίγοι αυτοί που τα΄χουν. Την κριτίκη και την λογοκρισία την βαρέθηκε ο κόσμος,για να γκρεμίσεις είναι εύκολο, το θέμα είναι πως ξαναχτίζεις,υπάρχουν ικανοί και άχρηστοι μάστορες, τώρα που τους δοκιμάσαμε ξέρουμε τι να επιλέξουμε,οι άνθρωποι ξύπνησαν είναι καιρός πια να καταλάβουν κάποιοι οτι το χρήμα δεν είναι θεός που το προσκηνούν οι λίγοι, γιατί οι πολλοί δεν το έχουν, αλλά δοξάζουν καθημερινά που βρίσκονται σ’αυτόν τον πλανήτη και χαίρονται και είναι ευτυχισμένοι και χωρίς αυτό.Δυστυχώς ηγέτες δεν υπάρχουν στην μετά μοντέρνα εποχή,μόνο άρπαγες του χρήματος και της εξουσίας.Μετανάστες σε αλλες χώρες να είσαι σίγουρος δεν θα θα πάμε οι έλληνες προτιμούν να θυσιαστούν, να μείνουν στην πατρίδα τους, να πολεμήσουν, παρά να βρούνε τη γη της επαγγελίας που λέγεται Μεσόγειος και τους καταπίνει.Εχουμε ατσάλινο DNA που μετράει αιώνες πριν και αυτό δεν μπορεί να το πειράξει κανείς.Οι Ελλαδίτες όπως τους αποκαλείς εσύ δεν θα πεινάσουν γιατί βοηθά ο ένας τον άλλο και στηρίζει ο ένας τον άλλο όταν υπάρχει απόλυτη ανάγκη,εκεί που βρίσκεσαι εσύ αν έρθω και σου χτύπήσω την πόρτα για ενα κομμάτι ψωμί είναι σίγουρο πως δεν θα το βρω.Γι’αυτό ας κρίνουμε λοιπόν αυτούς που μας κυβερνούν,σύμφωνα με τον εσώτερικο τους κόσμο και οχι την συμπεριφορά που βγάζουν στα media.Μπορούμε να κρίνουμε οταν βλέπουμε τον αλλον στα μάτια αν είναι αληθινός η ψέυτικος και οχι αν ειναι κοντότερος απο μας,ο καραγκιόζης φαίνεται ποιός είναι!!!! Αυτό αγαπητέ συμπατριώτη ξέχασες να το σχολιάσεις!

Contact

NEOhellenika

Demetrios Rhompotis, Publishing Committee Chairman of NEO Magazine