Essay

Τρομοκρατορία και τρικολόρ μουσούδες!

By November 17, 2015 February 16th, 2018 No Comments

Του Δημήτρη Ρομποτή*

Μία από τις σοβαρότερες συνέπειες των πρόσφατων τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι είναι ότι θα ξαναρχίσουμε όλοι να βγάζουμε τα παπούτσια μας στα αεροδρόμια, εκ των ηλιθιωδεστέρων πρακτικών που φανερώνει και τη συλλογική μας αμηχανία απέναντι στη μάστιγα της τρομοκρατίας! Οι πάντες γνωρίζουν ότι εφόσον περνάς τις ραδιενεργές ακτίνες που «σαρώνουν» όλο σου το κορμί, βγάλεις δε βγάλεις τα παπούτσια σου, με αποτέλεσμα σε ουκ ολίγες περιπτώσεις να ζέχνη ο τόπος και να γίνεται σκέτη …Κατελωνία, δεν εξυπηρετεί σε κάτι πέραν από το να καθυστερή τον έλεγχο και να σου ανεβάζει την πίεση! Εντούτοις, από προχτές το εφαρμόζουν πάλι με θρησκευτική ευλάβεια συνεχίζοντας να απαντούν με περισσότερη ηλιθιότητα στη μακάβρια ηλιθιότητα της θρησκοληψίας των τρομοκρατών! Ταξίδεψα στον Αγιο Φρασκίσκο της Καλιφόρνιας το περασμένο Σάββατο και είδα και έπαθα να ξεμπλέξω με το «σεκιούριτυ»! Προσπαθώντας να μας πείσουν ότι κάτι κάνουν οι υπάλληλοι «ασφαλείας» συναγωνίζονταν σε βλακεία ο ένας τον άλλον καθυστερώντας όσο μπορούσαν τη ροή επιβατών προς τις αίθουσες αναχώρησης. Αποτέλεσμα ήταν να χάσω την πτήση μου και να φύγω πέντε ώρες αργότερα!

Αλλη μία αρνητική συνέπεια των επιθέσεων είναι η ανυπόφορη ποσότητα εκδηλώσεων και δηλώσεων από λογής λογής «εμπειρογνώμονες» και «μαστροχαλαστές» αναφορικά με «το φαινόμενο της τρομοκρατίας και τρόπους αποτελεσματικής αντιμετωπίσεώς του»! Ξανά τα ίδια και τα ίδια, έστω και σε νέο πακέτο, η μαλακία σε όλο της το μεγαλείο να απλώνεται σαν την ίδια την τρομοκρατία σε όλο το φάσμα της κακόμοιρης καθημερινότητάς μας που βλέποντας τη νοημοσύνη της να ποδοπατήται βάναυσα από τους δικούς της αναρωτιέται αγανακτούσα ποιοί είμαστε εμείς και ποιοί οι άλλοι! «Μας τά’πανε», θέλει να φωνάξη σαν τη νοικοκυρούλα που την έχουν τρελάνει στα κάλαντα παραμονή Χριστουγέννων, μα ποιός ακούει στον …βαθυστόχαστο θόρυβο που κάνουν τόσοι «ειδικοί» σαν βρίσκουν αφορμή να «προβληματιστούν» εις βάρος μας;

Ολοι μιλάνε και κανείς δεν ακούει, ο τέλειος συνδυασμός άμυνας και επίθεσης με αποτέλεσμα την καταστροφή (κάτι που στρέφεται εναντίον του)! Ο «ελεύθερος» κόσμος δεν ξέρει ποιάν ελευθερία να πρωτοπροστατέψη και παραπέει μεταξύ άτακτης αναρχίας και φασισμού «λάιτ», απαντώντας δια της σιωπής του στο ψευτοδίλημμα «περισσότερη ασφάλεια – λιγότερη ελευθερία». Ο φασισμός των φανατικών του Ισλάμ ερωτοτροπεί διαλεκτικώς με τον φασισμό της νταβαντζίδικης «ασφαλείας» και σχηματίζει Υψενικά τρίγωνα-κάλαντα με τον φασισμό του «πολιτικώς ορθού»! Χέσε μέσα Πολυχρόνη που δεν γίναμε ούτε ευζώνοι ούτε καν …γερμανοτσολιάδες, αλλά κλέφτες και κατά φαντασίαν …αμαρτωλοί!

Τώρα που τά’πα και θεξύμανα, ας καταδικάσω και εγώ τις τρομοκρατικές επιθέσεις κι’ας βάψω τα μούτρα μου με γαλλικό τρικολόρ στο φέισμπουκ διότι και ο συλλογικός θρήνος συλλογικό πανηγύρι είναι, ίσως και πιο κομψό από τα άλλα, τα πανηγυριτζίδικα. Ο επικρατών θετικισμός όπως και οι επικρατούσες θρησκείες δεν επιτρέπουν παραφωνίες για αυτό και ανάγουν την παραφωνία σε κανόνα ώστε το αποτέλεσμα να μοιάζη εξ ων συνετέθη συμφωνικό. Μέχρι κι’ο Τσίπρας καλεί σε απεργίες εναντίον μέτρων που έχει ψηφίσει η κυβέρνησή του! Είναι να μη βάλουνε βόμβες μετά οι μουσουλμάνοι που τους παίρνουνε τα ανέκδοτα οι «αρχηγοί» από το στόμα κι’αφού τα ξεψαχνίσουν από το όποιο «σόκιν» τα ξεφουρνίζουν σε εκδόσεις κατάλληλες δια κατηχητικά σχολεία;

Αφού είμεθα λοιπόν όλοι Γάλλοι και μάλιστα Παριζιάνοι σαν τους Αλγερινούς μετοίκους που τουλάχιστον βγάζουν καλούς ποδοσφαιριστές, ας κλαύσωμε γοερώς κι’ας ανακράξωμε ως ιμιτασιόν Πασιονάριες «¡no pasarán!» το διαγώνισμα του πολιτιστικού μας παραδείγματος, να μείνουν ανεξεταστέοι, οι παλιοκουφάλες, για να μάθουν τί εστί πολυπολιτισμική εκπαίδευσις και μάλιστα της …φραγκοφωνιάς! Και χωρίς πολλά πολλά ας ανακηρύξωμε τη γειτονιά μας «αποτρομοκρατημένη ζώνη», όπως και ο Δήμος Καισαριανής τη δική του «αποπυρηνικοποιημένη ζώνη». Ετσι κάνουν αυτοί που ξέρουν και εγώ ως Ελλην έχω οδηγούς μου τους καλύτερους επαγγελματίες του είδους! Ηδη βρίσκομαι σε διαβουλεύσεις με τους Κορεάτες και Κινέζους γείτονές μου και αναμένεται να ακολουθήση ψήφισμα με ανάρτηση σχετικών πινακίδων σε διάφορες γλώσσες, μεταξύ των οποίων και της ελληνικής για να μη φωνάζη ο Εθνικός Κήρυξ! Των φρονίμων τα παιδιά ξορκίζουν το κακό κι’αν αυτό δεν πιάση, φωνάζουν και κανέναν παπά να το διαβάση!

*Ο Δημήτρης Ρομποτής είναι δημοσιογράφος με έδρα τη Νέα Υόρκη.

ΥΓ: 1) Ολοι οι μουσουλμάνοι ηγέτες, θρησκευτικοί και μη, οφείλουν να καταδικάσουν τις επιθέσεις αλλά και τον φανατισμό που πηγάζει από τη θρησκεία τους και στον οποίον φαίνεται να έχουν πλέον τη θλιβερή αποκλειστικότητα!

Ομοίως, πρέπει να γίνουν προσπάθειες κατευνασμού του θρησκευτικού μίσους γενικώς! Οπως έγραφε ο Τσόμσκυ, ραβίνοι από την παράδοση Χαλακά έλεγαν στους Ισραηλινούς στρατιώτες ότι δεν είναι έγκλημα να σκοτώνουν αμάχους και παιδιά κατά τη διάρκεια του «ιερού» πολέμου ενάντια στους Παλαιστινίους! Ομοίως, Ελλην ιερεύς σε κοινότητα της Νέα Υόρκης έλεγε στα παιδιά ότι οι καταστροφικοί σεισμοί στην Αϊτή έγιναν επειδή ο Θεός ήθελε να τους τιμωρήση για τις αμαρτίες τους! Ολοι μας έχουμε μερίδιο στην τρέλα της θρησκοληψίας. Ωστόσο, οι μουσουλμάνοι έχουν ξεπεράσει κάθε όριο! Γιατί δεν είναι μόνο οι πολύ φανατικοί, οι «βάρβαροι» και οι «κακούργοι» των τρομοκρατικών επιθέσεων, μα και οι «απλοί» άνθρωποι, οι «νοικοκυραίοι», όπως θα λέγαμε και στην Ελλάδα, οι οποίοι στο κρυφοκάρδι τους ανέχονται αυτή τη βία και αισθάνονται υπερηφάνεια που κάποιοι άλλοι κάνουν αυτά που οι ίδιοι δεν μπορούν να κάνουν κατά των «απίστων». Αποπειραθείτε να μιλήσετε με μουσουλμάνους, έστω και «μετριοπαθείς» και θα δείτε πόση «μετριοπάθεια» ξεχειλίζουν …

2) Οταν έγιναν οι τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου με σειρά άρθρων μου στον Εθνικό Κήρυκα της Νέας Υόρκης όπου εργαζόμουνα τότε, είχα τονίσει την ανάγκη να μην κυριαρχήση ο πανικός, να επικρατήση ψυχραιμία και γενικά να μην ληθφούν αποφάσεις εν θερμώ, υπογραμμίζοντας τους κινδύνους και για την ποιότητα του δημοκρατικού μας πολιτεύματος. Φωνή βοώντος εν τη ερήμω βέβαια, αφού τότε όλοι, και ο Εθνικός Κήρυκας βέβαια, έδιναν τεστ «πατριωτισμού» και συναγωνίζονταν ο ένας τον άλλον σε επιδείξεις «αντιτρομοκρατικού» ζήλου! Μέχρι και οι Αραβες παράνομοι ταξιτζήδες έβαζαν αμερικανικές σημαίες στα αυτοκίνητά τους, αυτοί όμως για να γλυτώσουν το λυντσάρισμα από τους «υπεπατριώτες» που είχαν αφηνιάσει.

Αποτέλεσμα της «ψύχραιμης» στάσης μου στη γενικότερη παράνοια ήταν ότι μετά από κάνα δυο βδομάδες πήρα δρόμο από την εφημερίδα. Δεν έχω παράπονο, το διαζύγιο ήτο συναινετικό και βελούδινο, εξετελέσθην ανθρωπίνως και σχετικώς ανωδύνως. Χώρια που γλύτωσα και τα χειρότερα! Μήνες αργότερα ενώπιον ομογενών ο εκδότης της εφημερίδος είχε δηλώσει με καμάρι – χωρίς να έχει αίσθηση της εγγενούς αντιφάσεως μεταξύ σοβαρότητος και σοβαροφανείας – ότι «καλύψαμε όλες τις κηδείες» των Ελληνοαμερικανών που έχασαν τη ζωή τους κατά την τρομοκρατική επίθεση!

Προς αποφυγήν παρεξηγήσεως, δεν τα γράφω αυτά με κάποια πικρόχολη διάθεση ούτε αισθάνομαι δικαιωμένος επειδή έκανα χρήση της λογικής εν μέσω βάναυσης παράνοιας. Απλά μου φάνηκε ειρωνικό ότι ο εκδότης της ίδιας εφημερίδας καταφέρεται συστηματικά εναντίον του λαϊκισμού στην Ελλάδα και συνιστά με πρόσφατο άρθρο του «ψυχραμία» και όχι αντιδράσεις εν θερμώ μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι, καθότι νέος ο κόσμος όπου ζούμε και ο δρόμος για την Ιθάκη απρόβλεπτος όπως το BQE. Δεν μπορείς όμως να είσαι και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ, Αντώνη μου! Για αυτό ο Ανδρέας τους έκαμε όλους ΕΛ.ΑΣ. και είδαμε …Προκόπη με δεύτερη πρώτη φορά Αριστερά! Και μάλλον ακολουθεί ο Κυριάκος σαν το Ούντερμπεργκ, το χωνευτικό ποτό για μετά το φαγητό («και το κέφι συνεχίζεται»). Γιατί και το χέσιμο κάθαρση είναι!

Contact

NEOhellenika

Demetrios Rhompotis, Publishing Committee Chairman of NEO Magazine