Essay

Ράφτες και μοδίστρες παίρνουν μέτρα!

By March 23, 2020 No Comments

του Δρος. Δημήτρη Ρομποτή*

Το είδαμε κι’αυτό! Ο “αριστερός” δήμαρχος της Νέας Υόρκης να εκλιπαρή τον “αυταρχικό” Πρόεδρο Τράμπ να κινητοποιήση τον στρατό! Εν τω μεταξύ, αν γίνη κάτι τέτοιο που είναι πολύ πιθανόν πλέον, σημαίνει ότι από φάση καραντίνας θα περάσουμε σε φάση …καραμπίνας! Κήρυξε δε, τη Νέα Υόρκη σε …(εμμηνο)Παυση, λες και δεν το ξέραμε με όλες τις υποδομές ετοιμόρροπες… Τά’χουμε χαμένα, στην κυριολεξία, εδώθε του Ατλαντικού, αδελφές και αδελφοί, κι’είναι σε τέτοιες φοβερές κρίσεις που λείπουν αναστήματα δημάρχων όπως …ο Ψινάκης ή περιφερειαρχών/governors σαν τη Δούρου, εγνωσμένης εμπειρίας και αποτελεσματικότητος! Αυτοί πριν τον Μπόρις Τζόνσον εφάρμοσαν την …Ανοησία της Αγέλης στο Μάτι. Ελλείψει λοιπόν του είδους της ηγεσίας που χρειαζόμαστε στην παρούσα συγκυρία, ράφτες και μοδίστρες έχουν πέσει στη μάχη του κορωνοϊού παίρνοντας μέτρα χωρίς σταματημό! Οπως δήλωσε και η επίτιμος πρόεδρος του Συνδικάτου Κοπτικής Ραπτικής, Ταίηλορ Σουίφτ, “παίρνουμε τα μέτρα που χρειάζονται ώστε ο κόσμος να αντιμετωπίση την ασθένεια καλοντυμένος και με στυλ”! Και σ’αυτή την περίπτωση θά’παιζε ο Ψινάκης γιατί από στυλ, άλλο τίποτα! Ολοι οι γιατροί εκτός από μάσκα θα είχαν και φουλάρο για να διώχνουν τις μύγες. Αφήστε που θα έβαζε τους πάντες να πλένονται τακτικά, όπως έκανε ως δήμαρχος Μαραθώνος με τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου που ζέχνανε! Εν τω μεταξύ, μία κρίση, πολύ περισσότερο μια πανδημία, βγάζει από τους ανθρώπους και τον καλύτερο εαυτό τους καθώς πολυάριθμα είναι τα φαινόμενα ευγένειας, ανθρωπιάς και αλληλεγγύης. Προχθές, στο σούπερ μάρκετ, άφησα μία κυρία που ήταν πίσω μου να πάρη την τελευταία σακούλα ρύζι. Βέβαια, για να πω την αλήθεια, ήταν σπασμένη και είχει χυθεί το μισό, δεν θα την αγόραζα ούτως ή άλλως, αλλά η κίνηση όσο νά’ναι μετράει και είμαι σίγουρος ότι το εξετίμησε.

Οπως προείπαμε, η κρίση βγάζει μεν τον καλύτερο εαυτό μας, αλλά έτσι και είσαι λίγο πειραγμένος σε κάνει κατά πολύ χειρότερο! Λυσσάξανε αυτές τις μέρες με τη συνωμοσιολογία! Και τί δεν ακούει ή διαβάζει κανένας, βρίσκεται στο Φέισμπουκ σε κατάσταση μέθης. Δεν καταλαβαίνουν ότι δεν είναι ώρα για τέτοια, πού’λεγε κι’ο Μενιδιάτης, ακόμη κι’αν κάποιες από αυτές τις θεωρίες έχουν ψήγματα αλήθειας, who cares; Το timing είναι λάθος για διερεύνηση αιτιών και απόδωση ευθυνών, στη μάχη πολεμάς δεν κάνεις διανόηση!

Αλλα νέα τώρα, σε καραντίνα μπήκαν με απόφαση της ΕΠΟ, Αστήρ Τριπόλεως, ΠΑΟ και ΑΕΚ ως ευπαθείς ομάδες. Εκτός του τερματοφύλακα, όλοι οι παίκτες θα φοράνε γάντια και ολόσωμη φόρμα που θα καλύπτη και το κεφάλι προκειμένου να αποφεύγωνται οι μολύνσεις που θα οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια στην υποβάθμισή τους.

Συγκίνηση επίσης έχει προκαλέσει η απόφαση του Ισλαμικού Κράτους να εφοδιάση με δωρεάν μπούρκες όσες ευρωπαϊκές χώρες θα επιθυμούσαν να τις προμηθευτούν λόγω κορωνοϊού. “Don’t take me wrong, θέλουμε να σας εξολοθρεύσουμε αλλά πρέπει να είστε υγιείς, ειδάλλως δεν μετράει, θα είναι μισοριξιά”, δήλωσε ο ηγέτης του ΙΣΙΣ Μπιν Καραμπίν. “Και μην θεωρήσετε ότι με την Μπούρκα προωθούμε το Ισλάμ. Θα θέλατε, αλλά αυτό προωθείται μόνο με σπαθί και βόμβες”! Η μπούρκα έχει αποδειχθεί ως τώρα ο αποτελεσματικότερος τρόπος προφύλαξης από τη νόσο και οι ευρωπαϊκές χώρες σκέφτονται, εκεί που ήθελαν να τις απαγορεύσουν, να τις κάνουν υποχρεωτικές για όλο τον πληθυσμό. Μ’αυτό τον τρόπο ενισχύεται και η δημόσια αισθητική επειδή πολλοί και πολλές θα έπρεπε ήδη να φορούν μπούρκα με τα χάλια που έχουν! Προκειμένου δε να μην θεωτούνται θρησκευτικό σύμβολο θα επιτρέψουν την έκδοσή τους σε άλλα χρώματα πλην του μαύρου, καθώς και σε εμπριμέ. Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανέθεσε στον Λάκη Γαβαλά την παραλαβή, παραλλαγή και διανομή της μπούρκας επί ελληνικού εδάφους σε συνεργασία με τον Αδωνι Γεωργιάδη.

Κλείνοντας να πούμε ότι κάποιοι ανταποκριτές είναι τόσο ευφυείς που όταν τους λέει ο “χωστ”, “δώσε μου κλίμα”, αρχίζουν να του περιγράφουν τον καιρό!

(Εάν δεν επιθυμήτε να λαμβάνετε το …πόνημά μου, παρακαλώ ενημερώστε με και θα σας αφαιρέσω από τη λίστα.)

*Ο Δρ. Δημήτρης Ρομποτής ήταν δημοσιογράφος, έγινε εκδότης και τώρα δηλώνει πολιτικός μηχανικός/οδοντίατρος με ειδίκευση στις …γέφυρες και έδρα τη Νέα Υόρκη. Είναι δε τελειόφοιτος Διδακτορικού, αλλά δεν έχει λάβει πτυχίο για οικονομικούς λόγους, από τη Μεγάλη του Γένους …Χολή!

ΥΓ: 1) Εγχείριση ανοιχτής καρδιάς: είναι αυτό που λέμε “έξω καρδιά”;;;

2) “Ο κόσμος όλος κι’αν χαθή, εμείς θα μείνουμε …χαζοί”!

Contact

NEOhellenika

Demetrios Rhompotis, Publishing Committee Chairman of NEO Magazine